“Kusagil poolel maal olime Gert Jõeääre ja ühe lätlasega kolmekesi ees, tõusul vajutasin ja järgi ei tulnud kedagi. Tunne oli hea, jõudu jagus ja pea lenksu all teist poolt sõites panin mitmes kohas napilt rajalt mööda. Ju siis oli rajatähistus mõeldud vähekene aeglasemale tempole. Kasutasin täna ilma tagaamordita ratast, no küll raputas. Oleks pidanud ikkagi full-suspensioni võtma. Ees ootavad nüüd kahed Eesti meistrivõistlused, osalen nii rattamaratoni kui olümpiakrossi eestikatel ja ongi koduskäik lõppenud," sõnas võidumees.

“Pruus vajutas lihtsalt toore jõuga eest ära, mina olin kergelt piiraja lähedal, polnud mingit soovi nii-öelda litertades järele minna. Pealegi Pruusiga sõidame samas tiimis, poleks ilus konkurente kaasa vedada. Pakkusin lahkelt lätlasele võimalust - tahad, mine järele. See loobus kohe. Nii me kahekesi Valgehobusemäe XCO rajaosale jõudsimegi. Kõige esimesel lahkumisel komistasin ja lätlase sain kätte alles kusagil 2 km enne lõppu. Andis alla," oli päevaga rahul ka sarja üldliidrina jätkav Gert Jõeäär.

Naistest võitis teist etappi järjest Greete Steinburg.
“Täna oli raske. Juba stardis jäin kohmitsema, tunne polnud kuigi hea. Lihtsalt võidusõit on võidusõit ja tuleb panna. Panin tuimalt. Isa hõikas poole peal, et vahe on poolteist minutit, nii see umbes jäi ka. Rada ise oli tegelikult hea - singlid vaheldumisi kiirete lõikudega. Muidugi Portugaliga võrreldes on siinsed sõidud ikka rallid, seal on tõusumeetreid kordades rohkem," olid finishis üldliidrina jätkava Steinburgi muljed.

Kuivõrd Küüslagufesti aktiivsus-vahefinish ja Europargi mäefinish olid raja teisel poolel, siis korjas mõlemas arvestuses maksimumpunktid Pruus, üldliidrina jätkab mõlemas arvestuses Jõeäär.

Hansgrohe kiirenduskilomeetri kiireimad olid Anti Arumägi ja Janelle Uibokand, üldarvestuses on liidrid Sten-Erik Ottender ja Mairis Õispuu.

Võistkondliku esikoha hõivas KoMo-Veloplus team, parimaks naiskonnaks sõitis end Hawaii Express Cyclon.

Peale eliidile ja tippharrastajaile suunitletud GP-le sõideti võidu ka Gardena maratonil ja FruitXpress poolmaratonil, kiiremad nende arvestuses olid Oskar Kontus ja Romet Pajur.

Kõige noorematele rattasõpradele oli võistluskeskuses maha märgitud eraldi rajad Põltsamaa auhindadele ja hooaja esimesed auhinnad viisid koju poistest Sebastian Suppi ja tüdrukutest Loore Lemloch.

Järgmisena suundub sari Jõgevamaale, kui Kuremaa mõisa eest antakse start Kalevipoja rattamaratonile 16. juunil.