Matš toimub K-1 reeglitega kaalukategoorias 77 kg.

Endine kümnevõistleja Themas on võitluskarjääris saavutanud 10 võitu ja 6 kaotust. Asturil on vastu näidata 11 võitu ja 1 kaotus.

Ürituse korraldaja Mirkko Moisar peab favoriidiks Themast, kuid tunnustas Asturit julge väljakutse vastu võtmise eest.

"Isiklikult arvan, et Themas on füüsiliselt ja vaimselt üle. Samas tuleb Maikelit kiita - väga südikas poiss, et sellise matši vastu võttis. See näitab, et tal on suur süda!" ütles Moisar.

Mida ütlevad võitlejad ise?

Themas ütles, et võttis Moisari ettepaneku Asturiga kohtuda vastu eelkõige publiku pärast. Karjääri suurele eesmärgile, milleks on jõudmine maailma tippsarja Glorysse, see teda lähemale ei aita.

"See oli endale pisut üllatav ettepanek. Eesti oma poistega vastamisi minek pole esmavalik, kuna rahvusvahelisel tasandil see edasi ei vii ja jääb küsimus, et mida ma sellega tõestama pean," artules Themas. "Kuiid siiski on tunda, et publikul on selle vastaseisu vastu suur huvi, ja publikule peab andma, mida nad tahavad. Astur on noor, andekas fighter, mulle väga meeldib fightida... let's go!"

Themas läheb matšile vastu enesekindlalt, kuid tunnistab, et päeva lõpuks loeb ikkagi see, kumb rohkem võita tahab. "Omad plussid-miinused mõlema puhul teada. Kindla matši käigu või vastase tegevuse peale ei saa minna, see on võitlussport - üks löök võib kogu plaani muuta. Tuleb momendis kättesaadavat infot kasutada. Päeva lõpuks, kui kellegi stiil ei domineeri, loeb, kes rohkem võita tahab. Ja ma tahan oma võiduseeriat jätkata!" lausus ta.

Astur tunnistas, et on kohtumist Themasega juba ammu oodanud. "Selle vastasseisuga selgitame välja, kes on Eesti parim 77 kg fighter. Themas on ammu mul juba silmapiiril olnud, sest kui sa tahad olla parim, siis pead ka võitma parimaid. Seda ma plaaningi minna Pärnusee tegema!" ütles Viimsi võitleja.

Asturgi on oma võiduvõimalustes kindel. "Kui ma ei tunneks ennast enesekindlalt siis ma poleks seda matši küsinud," sõnas ta.

"Igal fighteril on omad tugevused ja nõrkused. Tugevuste kohta võin nii palju öelda, et me kõik oleme näinud, kuidas Hendrik oma vastaseid pikali lööb, seega plaanin kindlasti tema kätelööke vältida. Võidu kavatsen võtta oma veelgi pikemate kätelöökidega."

Fightlandi õhtu teiseks tõmbenumbriks on Romet "Purustaja" Reilsoni ja Kaijo Nurmsoo kordusmatš. Mäletatavasti võitis Reilson oma kodulinna Pärnu konkurenti 23. veebruaril Keilas esimese ringi nokaudiga, ristides viimase publiku ees "Rosinapeaks".

"Mõlemad mehed teevad tugevalt trenni. Purustaja on Taimaal treeninglaagris ning Kaijogi on väga heas vormis," teadis Moisar.