Meeste võistlus pakkus põnevust lõpumeetriteni. Poolel võistlusmaal sõitis teistega vahe sisse valitsev maailmameister Nino Schurter koos MK-sarja üldliidri särgis startinud Mathieu Van der Poeliga. Viimane sõitis aga õige pea vastu puud ja kukkus. Järgmisel ringil jättis hollandlane sõidu pooleli. Seejärel liitusid maailmameistriga uusmeremaalane Anton Cooper ja Prantsusmaa meister Maxime Marotte. Kolmekesi sõideti kuueringilisest võidusõidust kaks. Kui Marotte jäi liidritest maha pool ringi enne lõppu, siis Schurter ja Cooper selgitasid omavahel võitja välja ülipõnevas finišiheitluses, kus mõne sentimeetriga pani oma paremuse maksma šveitslane. Võiduaeg 1:21.31.

Loo sõitis kogu võistluse tõusvas joones. Lõpufinišis pidi ta tunnistama prantslase Hugo Drechou ja šveitslase Andri Frischknechti paremust ning lõpetas 13. kohal. See tähendab, et oma karjääri parimast, 11. kohast (2016, Albstadt) jäi Eesti parim maastikurattur vaid kahe sekundi kaugusele. Ka esikümne koht ei olnud kaugel, vajaka jäi kõigest 16 sekundit. Võitjale kaotas Loo 1.43. Tulemuse sai kirja 131 ratturit.

Suurepärase tulemuse tegi 24aastane lätlane Arnis Petersons, kes sai tippkonkurentsis 8. koha (+1.04). Lõpuheitluses lõi ta Londoni olümpiavõitjat ja Rio de Janeiro olümpiahõbedat Jaroslav Kulhavy´t.

MK-sarja üldliidriks tõusis etapivõitja Schurter, kel on kogunenud 780 punkti. Teisel ja kolmandal kohal on Marotte (573 p.) ja liidripositsiooni loovutanud Van der Poel (535 p.).

******

Naiste parim oli ka Stellenbochi MK-etapil võitjaks kroonitud Annika Langvad, kes sai finišiheitluses jagu valitsevast maailmameistrist Jolanda Neffist. Neist 47 sekundit hiljem lõpetanud Prantsusmaa meister Pauline Ferrand Prevot teenis kolmanda koha. Ainsa eestlannana startinud Janika Lõiv sai kirja karjääri parima, 47. koha, kaotust võitjale kogunes 11.03.

Kolme etapi järel tõusis üldliidriks taas Langvad 798 punktiga. Teisele kohale langes senine üldliider Neff 760 punktiga ja kolmandaks tõusis Ferrand Prevot 586 punktiga.

MK-sarja kolmas etapp sõidetakse 6. juulil Itaalias, Val di Soles.