Latvala alustas tänavust hooaega Monte Carlo rallil kolmanda kohaga. Seejärel on ta kirja saanud seitsmenda ja kaheksanda koha. Kolmel viimasel rallil on ta aga sõitnud rajalt välja ja jäänud punktideta.

“Pettumus on suur. Kui end otseselt väljendada, siis seis on päris p*sk,“ sõnas Latvala pärast reedel Portugalis tehtud avariid STT-le. “Ma ei mäleta, et oleksin WRC-sarjas varasemalt nii raskes seisus olnud.“

Iltalehti veergudel võtsid Latvala olukorra kohta sõna neljakordne maailmameister Juha Kankkunen ja viimase kaardilugejana tegutsenud Juha Piironen.

“Latvalal on selgelt keskendumisega probleeme. Portugalis sõitis ta lihtsalt kivile otsa. Hooaja eel olid talle asetatud suured lootused. Praegu on näha, et tal on pinged peal,“ rääkis Kankkunen.

Piironen rääkis omakorda, et Latvala on hakanud eksima, kuna tal on lihtsalt vale sõidutrajektoor. “Lihtne on eksida, kui auto on pidevalt külglibisemises,“ sõnas Piironen, kelle sõnul võivad eksimused viia selleni, et soomlast ei ole tuleval hooajal lihtsalt enam Toyota ridades. “Kui asjad lähevad samamoodi edasi, siis võib temast varsti rääkida kui endisest Toyota piloodist,“ lisas Piironen.

Soomlased on kokku löönud, et MM-sarja kokkuvõttes praegu üheksandal kohal olev Latvala jääb liirikohal olevast Neuville'ist maha juba 88 silmaga. Tiimikaaslasele Ott Tänakule kaotab Latvala omakorda 41 punktiga.

Lisaks kirjutab Iltalehti, et praeguses seisus on Latvala selgelt tiimi kolmas sõita. Temast on paremaid tulemusi näidanud nii Tänak kui ka Esapekka Lappi. Tulevakus rääkivat Tänaku ja Lappi kasuks ka see, et nad on Latvalast nooremad.

“Ilmselgelt on tema õlgadele kogunenud pinged. Ta peab ebaõnnestumise mõtted peast peletama,“ lisas Kankkunen.

MM-sarja üldseis Portugali ralli järel:

1. Thierry Neuville (Hyundai) 119 punkti
2. Sébastien Ogier (M-Sport) 100 punkti
3. Ott Tänak (Toyota) 72 punkti
4. Dani Sordo (Hyundai) 58 punkti
5. Esapekka Lappi (Toyota) 57 punkti
6. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 54 punkti
7. Elfyn Evans (M-Sport) 45 punkti
8. Kris Meeke (Citroen) 43 punkti
9. Jari-Matti Latvala (Toyota) 31 punkti
10. Craig Breen (Citroen) 26 punkti