"Jõudsin nädal aega tagasi Hispaania laagrist, enne laagrit ei saanud tegelikult ühtegi jooksuliigutust tehagi," rääkis talvel kanda vigastanud Õiglane intervjuus Vikerraadiole, kirjutab ERR Sport.

"Läksin selle mõttega, et olen soojas ja kand läheb selle ajaga paremaks. Läks üllatavalt hästi, ühe nädala ei teinud ühtegi jooksusammu, siis hakkasin vaikselt jooksma ja nüüd kannavalu ei tunnegi," lisas ta.

Paar päeva tagasi sai Õiglane Ratingeni kümnevõistluse korraldajatelt jaatava vastuse, mis tähendab, et tema järgmine suurem võistlus leiab aset 16.-17. juunil. "Olen isiklikult tahtnud enne tiitlivõistluseid teha kaks kümnevõistlust. Kui Ratingenis tuleb hea summa, siis vaatan ja otsustan, kas teen veel ühe võistluse, aga kui kehvasti läheb, on võimalus üks veel teha," märkis Õiglane.

Praeguse seisuga on Eestil neli EM-normi täitnud kümnevõistlejat - Maicel Uibo (8407 p), Johannes Erm (8020), Karl Robert Saluri (7934) ja Taavi Tšernjavski (7873).

"See on vinge! Eesti on kümnevõistluses maailma parim riik, see on müstika," kommenteeris Õiglane koondisekaaslaste tulemusi.