Marquez edestas lõpuks 5,241 sekundiga prantslast Johann Zarcot (Yamaha) ning 8,214 sekundiga itaallast Andrea Iannonet.

Suurtest ässadest kukkusid nii Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso kui ka Dani Pedrosa. Kõigi jaoks sai sõit läbi 17. ringil.

Nimetatud kolmik võitles antud hetkel teise koha nimel. Kuuendas kurvis asus Dovizioso Lorenzost mööduma. Mõlemad kaldusid sisekurvist veidike välja ning seda üritas ära kasutada seestpoolt lõiganud Pedrosa. Pedrosa ja Lorenzo põrkasid kokku ning Lorenzo kontrolli alt väljunud tsikkel tõmbas maha ka Dovizioso.

“Minu arvates tegi suurima vea Dani (Pedrosa), kes oli meie taga,“ sõnas Dovizioso. “Ta sisenes kurvi tavapärasest veidike kiiremini. Eespool sõitvad mehed valivad aga sõidujoone.“

Lõpuks ei saanud juhtunu eest karistada ükski sõitja.

MM-sarja üldarvestuses on Marquez 70 punktiga liidriks. Teine on Zarco 58-ga ja kolmas Maverick Vinales 50-ga.

Neljas on Iannone 47-ga. Hooaja avaetapi võitnud Davizioso on 46-ga viies. Teise etapi võitnud Cal Crutchlow 38-ga seitsmes. Nende vahele mahub 40 silmaga Valentino Rossi, kes Jerezis oli viies.

Sel hooajal nüüd kahel etapil katkestanud Pedrosa on 18 punktiga 11. kohal. Samuti kahel etapil katkestanud Lorenzo on kuue silmaga 20. positsioonil.

#MotoGP #SpanishGp🇪🇸
Here the video of the accident between #Lorenzo, #Dovizioso and #Pedrosa ...
What's your opinion about it? 🤔🤔🤔
🎥@MotoGP pic.twitter.com/i2qcYybyxk

— Alessandro™️🏎 🏁 (@BerrageizF1) May 6, 2018