Andres Joosep on SportID Eesti turu müügijuht ja Eesti jalgpalli esiliiga klubi Tartu JK Welco mängija.

1.2014. aastal Cornelli Ülikoolis läbi viitud uuringust selgus, et inimesed, kes tegelevad spordiga, on ka tööl edukamad. Spordis tahetakse võita, olla parim ning teha oma ala ületades oma piire. See kandub edasi ka igapäevatöösse : soovitakse olla parim ning teha oma tööd hästi.

2. Inimesed, kes tegelevad tiimispordiga, on ka oma tööl paremad "meeskonnamängijad".

3. Sportlased on enamasti ebaõnnestunud rohkem kui võitnud. Sellegipoolest on sportlased alati vaatamata ebaõnnestumistele jätkanud oma teekonda, sest nad ei taha oma meeskonda või treenerit alt vedada.

4. 2011. aastal Ameerika Spordi Meditsiini Kolledžis läbi viidud uuringu käigus selgus, et töötajad, kes kulutasid 30-60 minutit oma lõunast võimlemisele, olid ka oma tööl keskmiselt 15 protsenti tootlikumad.

5. 60 protsenti töötajatest ütlesid, et nende aja planeerimine, keskendumine ning tähtaegadest kinnipidamine paranes päevadel, kui nad tegid trenni.

6. Sportlik töötaja teenib 5-15 protsenti rohkem palka kui need, kes ei liiguta ennast üldse.

7. 2,5 tundi trenni nädalas vähendab töölt puudumiste arvu 13 protsenti.

8. Liikuv töötaja on terve töötaja : õnnelikum, puudub vähem töölt, on tootlikum.

9. Leedsi ja Bristoli Ülikoolis läbi viidud uuringuga selgus, et kolleegidega sportimine (ühismaratonid, kontorivõimlemised) parandab tiimitööd. Peale ühist trenni paraneb koostöö ning suhtumine kolleegidesse muutub positiivsemaks.

10. Taani teadlane Cecilie Thogersen-Ntoumani uuringust selgus, et kõigest 30-minutiline jalutuskäik lõunapausil parandab motivatsiooni ning aitab leevendada närvilisust.

Aprillis tähistati Eestis juba teistkordselt töökohaspordi kuud, millega kutsutakse inimesi üles töökohal või koos kolleegidega liikuma ning tööandjaid üles looma oma töötajatele liikumisvõimalusi.