Eelmainitud seltskond andis hiljuti Rodtšenkovi kohtu alla, süüdistades meest laimamises ja kolme laskesuusataja nime määrimises. Miljardär Prohhorovi finantseeritud hagis väidetakse, et laskesuusanaised pole kunagi andnud ühtegi positiivset dopinguproovi ning puuduvad tõendid, et nad oleksid keelatud aineid tarvitanud. Rahvusvaheline Olümpiakomitee keelas kolmikul Pyeongchangi olümpiale mineku.

Rodtšenkovilt nõutakse süstemaatilise valede levitamise ja au haavamise eest 30 miljonit dollarit ehk 10 miljonit sportlase kohta.

Nüüd andis Rodtšenkov vastulöögi, kaevates hoopis vastaspoole kohtusse.

"Tänase avaldusega saab jahitavast jahtija," sõnas Rodtšenkovi advokaat Jim Walden pressikonverentsil. "Venemaa ja tema käpiknukud on doktor Rodtšenkovi liiga kaua rünnanud; viimati selle ajuvaba kohtuasjaga, mis korrutab Kremli valesid. Usume, et selle ainsaks põhjuseks oli doktor Rodtšenkovi asukoha kindlaks tegemine."

Rodtšenkov ja tema kaitsjad kasutavad ära New Yorgis kehtivat seadusandlust, mis keelab kohtu abil taoliste juhtumite puhul vilepuhujate intimideerimise või nende ründamise.

"Sellise haleda löögi puhul oleksid nad pidanud paremini aru saama New Yorgi osariigi seadustest, mis kaitsevad doktor Rodtšenkovi täielikult selliste katsete eest," lisas Walden.

Oma esindajate kaudu tegi avalduse ka Rodtšenkov ise. "Tahan tänada oma advokaatide meeskonda, kes minu eest võitleb. Olen terve ja minuga on kõik korras, mind kaitstakse hästi. Jätkan võimudega koostöö tegemist."