Koondise peatreeneri Matti Killingu sõnul saadi head stardid ning vaatamata sellele, et sportlased on pikale veninud laagrist väsinud, tuleb Croatia Open’i võistlusega rahule jääda. "Nii pikk laager oli meie jaoks uus olukord. Meenutan, et Rio-aastal tegime kahenädalased tsüklid. Võib öelda, et kõik mehed on üsna sarnases konditsioonis ning ka Andrei Jämsä hakkab üha paremini liikuma," sõnas Killing Eesti sõudeliidu kodulehele.

Eestlaste parima etteastega sai ühepaadil hakkama mullu oma esimese MM-medali võitnud Kaur Kuslap, platseerudes ajaga 7.04,64 viiendaks. Mõnevõrra üllatuslikult jõudis ülejäänud tugevate Eesti sõudjate ees finaali tallinlane Jüri-Mikk Udam, kes sai resultaadiga 7.15,40 kuuenda koha. A-finaali võitis serblane Marko Marjanović Rio olümpia ühepaadi hõbemedalivõitja, horvaat Damir Martini ees. Kaspar Taimsoo sõudis B-finaalis ja oli seal 7.07,83-ga teine, kokkuvõttes aga kaheksas. Vahetult peale viljandlast järgnesid Tõnu Endrekson 7.15,46 ning Andrei Jämsä 7.23,96-ga. Sten-Erik Anderson, Allar Raja ja Oskar Kuzmin lõpetasid oma etteaste C-finaalis.

Pühapäeval moodustati tippudest paarisaeruduod. Parima esitluse tegid Kaur Kuslap ja Allar Raja, platseerudes 6.27,77-ga serblaste Miloši-Nenadi järel (6.25,97) teiseks. Taimsoo ja Anderson olid 6.31,71-ga neljandad ning vanameistrid Jämsä ja Endrekson 6.43,33-ga viiendad.

"Tunnetan, et distantsi on veel vähe ja järgmises treeningfaasis peame hakkama mahtu koguma," rääkis Killing. "Ka Damir Martin kurtis ühepaadil teiseks jäädes, et vee peal on vähe käidud ja ju see ikka mõjutab. Analüüsin olukorda, võtan mehed saabuval kolmapäeval Pärnus kokku ja asume tegutsema."