Esimesena pani märgi maha valitsev meister Warriors, kes oli koduplatsil lämmatava kaitse abil San Antonio Spursist üle tulemusega 113:92. Klay Thompson panustas võitu 27 punktiga, Kevin Durant lisas 24 silma, 8 lauapalli ja 7 korvisöötu.

Üle 17 aasta suutis play-off seeria esimese mängu võita Toronto Raptors, kes murdis skooriga 114:106 kodus Washington Wizardsi. Võitjate resultatiivseimaks kerkis 23 punkti ja 12 lauapalli kogunud Serge Ibaka, Wizardsi poolelt viskas John Wall 23 ja Markieff Morris 22 silma.

Võimsa avalduse tegi noore koosseisuga Philadelphia 76ers, kes purustas lausa 18 tabava kaugviske toel Miami Heati koguni 130:103. Sixersi uustulnukast liider Ben Simmons kogus 17 punkti kõrvale 9 lauapalli ja 14 resultatiivset söötu, viskajad JJ Redick ja Marco Belinelli said kirja vastavalt 28 ja 25 punkti. Heati ridades kerkis kõige tulemuslikumaks 26 punkti visanud Kelly Olynyk.

Kõige pingelisemaks ja põnevamaks kujunes õhtu viimane kohtumine, kus olid vastamisi Portland Trail Blazers ja New Orleans Pelicans. Anthony Davise, Rajon Rondo ja Nikola Mirotici vedamisel hoidis Pelicans teisel poolajal pidevalt sees pisut enam kui kümnepunktilist vahet, kuid Blazersi vahespurt kahandas vahe kõigest mõni minut enne normaalaja lõppu minimaalseks. Lõpuminutitel jäi Blazersi meestel puudu visketäpsusest ning Pelicans saigi võõrsil kirja magusa võidu.

Anthony Davis sai oma karjääri esimeses play-off mängu võidus lõpuks kirja 35 punkti ja 14 lauapalli, Rajon Rondo kogus lõpuks kuue silma kõrvale kaheksa lauapalli ja lausa 17 korvisöötu. Blazersi poolt said tagamehed CJ McCollum ja Damian Lillard kirja vastavalt 19 ja 18 punkti, kuid olid tõsises hädas tabavusega: kahe peale kokku suutsid nad väljakult tabada 41 viskest vaid 13.

Seeriad peetakse nelja võiduni. Ülejäänud esimese ringi vastasseisud algavad täna: Boston Celtics ja Milwaukee Bucks lähevad Eesti aja järgi vastamisi juba kell 20, kaks ja pool tundi hiljem kohtuvad Cleveland Cavaliers ja Indiana Pacers. Öösel peetakse veel esimesed mängud ka Oklahoma City Thunderi ja Utah Jazzi ning Houston Rocketsi ja Minnesota Timberwolvesi vahel.