Kindlasti lootsid nii Rein Pill kui Urmas Raag tänasest esimesest osavõistlusest paremat tulemust, kuid suures plaanis ei ole midagi veel kadunud. Rein Pill, kes A Brokiga startis 11na, võttis maha mõlemad üheksandaks olnud kahese süsteemi elemendid, samal takistusel eksisid esimesel elemendil ka Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart. Urmase kohaks jäi lõpuks 22., Reinul 28., mis hoiab meie sportlasi endiselt pühapäevase finaali kursil, kuhu pääseb 30 parimat.

Suurt kiirust näitasid täna Ameerika Ühendriikide sportlased, kui liidrina lõpetas ühe Maailma Karika juba võitnud Elizabeth Madden hobusega Breitling LS. Teiselgi kohal lõpetas samuti Maailma Karika võidurõõmu tundnud sakslane Daniel Deusser, olles talle kord juba karikavõidu toonud hobuse Cornet d`` Amour sadulas. Nagu liidis juba mainitud, oli komas jänki Devin Ryan hobusega Eddie Blue.

Sõidujärgsel pressikonverentsil rääkis Madden, et just esimene osavõistlus oli tema põhiliseks hirmuks, kuna tema hobune on küll kiire, kuid ettevaatlik. Sportlase rõõm oli aga arusaadav, sest võistlus õnnestus suisa võita ning sellega pinged maha võtta. Järgmistel päevadel loodab Madden oli veelgi kindlam.

Täna teisena lõpetanud Daniel Deusser mainis, et rajaga tutvudes tundus see talle väga raske, kuid sõitma hakates laabus kõik suurepäraselt.

Homme on kavas teine kvalifikatsioon, mille algus jällegi Eesti aja järgi kell 21.30.