Lisaks Raja tänava pargis toimuvale põhijooksule (7 km) on kavas ka ajavõtuga tervisekõnd, ajavõtuta jooks-kõnd (mõlemad 7 km) ning tasuta Mr. Pritt lastejooksud. Programmis on ka muud huvitavat: MV Spordiklubi soojendusvõimlemine ja järelvenitus, 100+kg jooks ja kõnd.

Parkmetsa jooksult ei puudu sel korral ka Eesti jooksuparemik. Starti tulevad 1500 m jooksu Eesti kõigi aegade arvestuses 9. kohta hoidev keskmaajooksja Allar Lamp, 3000 m takistusjooksu Eesti rekordi omanik Jekaterina Patjuk, U16 tütarlaste 3000 m Eesti siserekordi omanik Luna-Aleksandra Lagoda ning 2016. a Parkmetsa jooksu võitja Raivo Alla. Stardis on ka kunagine keskmaajooksja Margus Kirt, kes 2017. a krooniti 1500 m jooksu veteranide Euroopa meistriks.

Parkmetsa jooksu rajaolud on sel korral tavapärasest keerulisemad. „Kuna kevad jõudis kohale väikese hilinemisega, on lumesulamise vesi muutnud mõned rajalõigud raskesti läbitavaks ning poriseks. Kindlasti ei tasuks starti tulla uute jooksujalatsitega või jalatsivalikuga, mis on libeda tallaga“, selgitas jooksu peakorraldaja Jaanus Mäe.