Kaks ja pool nädalat tagasi Balti liiga meistriks kroonitud Tartu Ülikool/Eeden sai seejärel valmistuda hooaja kolmanda finaalkoha eest võitlemiseks, kui kolmapäeval alustati koduste meistrivõistluste poolfinaalseeriaga. Kui neljas käimasoleva hooaja omavahelises kohtumises Tartu esindus Kohila Võrkpalliklubi/E-Service`ile geimi ei loovutanud, siis eile tartlannad kolme geimiga ei pääsenud, kirjutab volley.ee. Põhiturniiri parim Tartu ennast siiski üllatada ei lubanud, võttes põhiturniiril neljandaks tulnud tiitlikaitsja Kohila üle 3:1 (24, 18, -24, 10) võidu.

Mängu parimana koguni 10 pallinguässa serveerinud Renate Pikk lisas võitu ka kaks rünnaku- ja viis blokipunkti, tõustes 17 punktiga üleplatsimängijaks. Pikk näitas 11 plusspunktiga ka mängu parimat kasutegurit. 13-st rünnakust 9 (69,2%) realiseerinud Ingris Suvi assisteeris 13, Kertti Külm 12 ja Ingrid Kiisk 10 punktiga.

Kohila ridades olid parimas hoos ukrainlannad Polina Liutikova ja Yulia Lytvynenko, kes tõid külalistele võrdselt 15 punkti. Tartu võistkonna paremus avaldus neljast tähtsaimast statistilisest elemendist kolmes: blokipunktide arvestuses 15-5, rünnakuefektiivsuses 37,2%-30,4% ja pallinguässades 24-14. Vaid pallingu vastuvõtul oli edukam Kohila võistkond, kes jäi peale protsentidega 40,2-36,8.

Ühe geimi loovutas ka põhiturniiril Tartu järel teiseks tulnud Tallinna Ülikool, olles pealinna võistkondade duellis kodupubliku abiga 3:1 (15, 22, -18, 12) üle põhiturniiri kolmandast võistkonnast TTÜ/Tradehouse`ist. Kristiina Raap ja kuue pallinguässaga säranud Silja Ostrov panustasid võitu 11 ning Dorit Heinastu 9 punkti. TTÜ poolel jõudis kahekohalise resultaadini vaid veebruarikuu parim mängija Kristel Moor, kelle arvele kogunes üleplatsimängijana 19 (+7) punkti. Hanna Pajula ja Mari-Liis Graumann lisasid külalistele 9 punkti.

Uuesti kohtutakse laupäeval kell 13 TTÜ spordihoones ja Kohila Spordikompleksis, vajadusel kolmandad kohtumised on kavas pühapäeval Tartu Ülikooli Spordihoones ja Tallinna Ülikooli spordisaalis.