Viimati nõukogude ajal Eestis võistlemas käinud Venemaa rahvuskoondis on aprilli alguses Tallinnasse tulemas kreeka-rooma maadluse esinduskoondisega. “See on väga märkimisväärne, et Venemaa koondis on üle pikkade aastate taas otsustanud Eestisse võistlema tulla,” lausus Eesti Maadlusliidu asepresident ja Kristjan Palusalu mälestusvõistluste peakorraldaja Tanel Samuel ootusärevalt. “Eestis Venemaa koondist võistlemas näha on ikka väga kõva sõna! Lisaks näeb maadlemas aga ka meie tippe,” annab Samuel aimu, et tänavu on Palusalu mälestusvõistluste tase väga kõrge.

Eestlastest on üles astumas Heiki Nabi, Eerik Aps, Helary Mägisalu, Hans Uku Leitham jt. Lisaks on Tallinnasse tulemas Saksamaa, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Taani, Argentiina, LAVi ning Poola koondislased.

Samueli sõnul ei ole Kristjan Palusalu mälestusvõistlus varasemalt nii suures mahus ja nii kõrgetasemeliselt veel toimunud ning Kalevi spordihallis saab 7. aprillil näha täielikku tippklassi. “Paljud maadlejad on Tallinnasse tulemas eesmärgil, et Euroopa meistrivõistluste eel end ja oma konkurente testida,” lausus Samuel. "Maadluse Euroopa meistrivõistlused toimuvad tänavu mai alguses Venemaal ning Palusalu mälestusvõistlus jääb täpselt sellisesse perioodi, kus maadlejal on võimalik oma vormi analüüsida ja vajadusel veel ka lihvida,” lisas Samuel.

Estonian Wrest Fest 2018 koosneb kahest suuremast võistlusest ja maadluslaagritest, suurtele võistlustele eelnevad ka maavõistlused. Mõlemad spordiüritused on pühendatud Kristjan Palusalule. Festivalile avalöögi andev Tallinn Open 2018 - Kristjan Palusalu Noorte maadlusvõistlus leiab aset 30. märtsist 1. aprillini Saku suurhallis.