1. Noorim lumelaua kuldmedalist naiste hulgas

USA sensatsioon Chloe Kim oli üks tänavuse olümpia suuri staare ning seda igati põhjendatult. Temast sai läbi aegade kõige noorem naissoost lumelaudur, kes olümpial kuldmedali on võitnud. Võistluse ajal oli ta kõigest 17 aastat ja 296 päeva vana.

2. Kõige enam medaleid taliolümpiamängudelt

Sellise saavutusega sai hakkama ei keegi muu kui Marit Björgen, kes on 16 aasta jooksul käinud olümpial poodiumi lausa 15 korral. Seehulgas on ta medaleid noppinud juba viiel järjestikusel olümpial.

3. Kõige kiiremad kaks järjestikust väravat hokimatšis

Jäähokifännid hullusid, kui USA mängija Jocelyne Lamoureux-Davidson kahe visatud värava vahe oli kõigest kuus sekundit.

4. Kõige rohkem kuldmedaleid lumelaua aladelt ühel sportlasel

USA spordistaarist Shaun White'st sai Lõuna-Koreas läbi aegade enim kuldmedaleid võitunud lumelaudur.

5. Vanim kuldmedalist mäesuusatamises

Sellise maailma rekordiga läks koju ei keegi muu kui mäesuusaäss Aksel Lund Svindal, kes oli kuldmedali võidu ajal 35 aastat ja 51 päeva vana. Tegemist oli norraka teise olümpiakullaga.

6. Kõige rohkem taliolümpial osalemisi ühe atleedi poolt

Suusahüppaja Noriaki Kasai on juba mitut generatsiooni spordifänne taliolümpiatel hullutanud. Nimelt tegi oma debüüdi 45-aastane jaapanlane juba Albertville'is 1992. aastal ja on sellest saati osalenud kõikidel talimängudel.

7. Kõrgeim skoor iluuisutamise naiste üksiksõidu lühikavas

Kõigest 15-aastane Alina Zagitova vapustas spordifänne oma imeliste esitlustega naiste üksiksõidus. Nimelt sai noor venelanna lühikavas rohkem punkte, kui keegi varem taliolümpial on saanud - 82.92 punkti.