Üheksandalt kohalt murdmaarajale pääsenud Ilves tegi sõiduga oodatult väikese languse, kuid suutis lõpusirgel edestada ameeriklast Bryan Fletcherit, saades endale lõpuks kirja 16. koha, mis tähistab ka Pyeongchangi olümpia eestlaste seni parimat tulemust.

Olümpiavõitjaks tuli sakslane Eric Frenzel, kes läks rajale viiendana. Hõbeda saab kaela MK-sarja üldliider Akito Watabe, pronksi austerlane Lukas Klapfer.

Teine eestlane Karl-August Tiirmaa lõpetas võistluse sama kohaga nagu hüppevoorus - temale läheb kirja 43. koht.

Lõpptulemused:


Hüppevõistlus:

Ilvese hüpe võistlusel kandus 104 meetri kaugusele, mis oli tema kohta korralik sooritus, ent esiviisikukohta see lõpuks siiski ei andnud - kenad õhulennud tegi ka suurem osa Ilvese konkurentidest, kes lükkasid eestlase üheksandaks. Eriliselt säras austerlane Franz-Joseph Rehrl, kes üllatas päeva pikima, 112-meetrise õhulennuga ning saab rajale esimesena. Hea hüppajana tuntud norralane Jarl Magnus Riiber tuli teiseks, MK-sarja üldliider Akito Watabe kolmandaks.

Üheksandalt kohalt murdmaarajale asuv Ilves saab lähte üks minut ja 11 sekundit Rehrlist hiljem.

Ebaõnnestusid kaks Norra tähte - Jan Schmid ja Jörgen Graabak pidid hüppama väga nõrga tuulega ning said vastavalt alles 31. ja 23. koha.

Karl-August Tiirmaa sai 43. koha ning läheb rajale liidrist 4.07 hiljem.

Seis pärast hüppeid:


Enne võistlust:

Nädal enne olümpiamängude avamist oma karjääri jooksul esimest korda MK-sarjas poodiumile jõudnud Kristjan Ilvese esimesed treeninghüpped Pyeongchangis kuigi kaugele ei kandnud, kuid vahetult enne võistlust toimunud proovivoorus kandus hüpe 104 meetri kaugusele, millega tuli ta kolmandaks.

Ilvese kõrval on stardis ka Karl August Tiirmaa, kes saavutas proovivoorus 87 meetriga 35. koha.

Normaalmäe hüppevõistlus läheb käima kell 8, 10 kilomeetri suusarajale minnakse kell 11.00. Jälgi võistlust Delfi otseblogi vahendusel.