Endine tippsportlane on tänasel päeval suusaliidu juhatuse liige ja kahevõistluse alakomitee juht. Ta on hästi kursis Eesti kahevõistlejate Kristjan Ilvese ja Karl-August Tiirmaa tegemistega. Mõlemad eelpool nimetatud sportlased teevad homme oma esimese etteaste Pyeongchangi olümpial. Mida oodata?

"Et sekkuda väga kõrgesse mängu peaks Kristjan hüpete järel olema esimene või väikese ajalise kaotusega teine," kalkuleeris Markvardt. Kas Ilvesest saab homme Markvardti, Allar Levandi ja Tõnu Haljandi kõrval neljas Eesti kahevõistleja, kes olümpia individuaalvõistluses tulnud 12 hulka? "Usun küll. Kohta 12 hulgas ja natukene rohkematki julgeks loota," vastas Markvardt.

Lisaks kahevõistlusele sai stuudios tähelepanu pööratud murdmaasuusatamise sprindivõistluses 18. koha saanud Marko Kilbi võimalikule möödalasule veerandfinaali valikul. Skype´i vahendusel olime ühenduses Pyeongchangis viibiva Eesti Päevalehe ja Delfi reporteri Madis Kalvetiga, kes jagas muljeid eestlaste ajaloolisest päevast kiiruisutamise ovaalil.