CAS leidis, et antud sportlaste kohta ei olnud ROK-il piisavalt tõendeid, et neile nii karmi karistust määrata. Lisaks olümpiakeelu tühistamisele ennistatakse neile ka nende Sotši olümpial saavutatud tulemused ja medalid, mis ROK-i poolt varem tühistati.

"Kogutud tõendid ei olnud piisavad, et väita, et antud sportlased olid toime pannud antidopingu reeglite rikkumised," seisis CAS-i teates.

Otsus tähendab seda, et need 28 sportlast võivad PyeongChangi olümpial võistelda.

Ülejäänud 11 kaasuse osas otsustas CAS karistuse osaliselt jõusse jätta - PyeongChangi neid sportlasi ei lubata, kuid eluaegne olümpiakeeld tühistati.

28 õigeksmõistetud sportlase seas on tuntumateks nimedeks murdmaasuusatajad Aleksandr Legkov, Jevgeni Belov, Maksim Võlegžanin, Aleksei Petuhhov, Nikita Krjukov, Aleksandr Bessmertnõhh, Jevgenija Šapovalova ja Natalja Matvejeva. Ülejäänud nimede seas on nii kelgutajaid, bobisõitjaid kui ka hokimängijaid.

11 sportlase seas, kelle karistust ei tühistatud, on näiteks suusatajad Julia Ivanova, Julia Tšekaljova ja Anastassia Dotsenko.

CAS märkis oma teadaandes, et nende eesmärgiks ei olnud välja selgitada, kas Sotši dopingulaborites tegeleti organiseeritult dopinguproovidega manipuleerimisega, vaid keskendus individuaalsete sportlaste vastu esitatud tõendite hindamisele.

Kõikide atleetide juhtumeid vaadeldi individuaalselt ning nad kuulati isiklikult üle. Ülekuulamised toimusid Genfis 22.-27. jaanuarini, samuti kuulati üle ka Venemaa dopinguskandaali lokulööja Grigori Rodtšenkov ja kurikuulsa McLareni raporti autor, professor Richard McLaren.