Kaheksas etapp sõideti Boliivias Uyunist Tupizasse ning selle pikkuseks oli 498 kilomeetrit. Peterhansel oli täna parim oma Peugeot' tiimikaaslasest Cyril Despresist, edestades teda 49 sekundga. See oli 13 korda Dakari ralli võitnud 52-aastasele prantslasele juba karjääri 40. katsevõit.

Hispaanlasest kahekordne WRC sarja meister Carlos Sainz oli viies, kuid jätkab kindlalt liidrikohal, edestades teisel kohal sõitvat Katari rallipilooti Nasser Al-Attiyahi 1 tunni ja 6 minutiga. Peterhansel kaotab kolmandana Al-Attiyahile 7 minutit.

Peterhansel elas avarii üle laupäevase katse 129. kilomeetril, lõhkudes vasakpoolse tagumise ratta, vedrustuse ja radiaatori.
Carlos Sainz

Mootorratastel võitis kaheksanda katse prantslane Antoine Meo (KTM) minuti ja kaheksa sekundiga ameeriklase Ricky Brabeci (Honda) ees. Üldliidriks kerkis täna alles seitsmendana finišeerinud prantslane Adrien van Beveren (Yamaha), kes juhib 22 sekundiga argentiinlase Kevin Benavidesi (Honda) ees.

Halbade ilmaolude tõttu otsustasid korraldajad esmaspäevase üheksanda katse Tupizast Argentinasse Saltasse ära jätta, sest osalejatele võivad ohuks kujuneda üleujutused ja tormid. Üle oli ujutatud ka Dakari ralli laagripaik Tupizas.

Ralli jätkub teisipäeval 10. katsega Argentinas Saltast Belenisse.