Turniiritabelis sai lillade vööde arvestuses sulgkaalus (-56,5 kg) võistlev Liisi Vaht hea loosi – ta sai edasi järgmisesse ringi. Esimene vastane oli väga tugev, 2013. aasta siniste vööde maailmameister Anicia Van Buren.

“Vastane oli hea maadleja, üritas järjepidevalt maha viia. Selliste vastastega on alati raske olnud. Seekord läks hästi,” tõdes Vaht ise. Võit saabus sirge käelukuga. Kahjuks vigastas Vaht selles matšis kaela.

Ka teine vastane oli tuntud tegija. Kohtunud olid eestlanna ja Anja Bergo ka varem - aasta tagasi Rooma lahtistel, mil Vaht kaotas vaid ühe eduga.

“Seekord võitsin punkidega. Kaitsesin käelukku, ähvardasin giljotiinkägistusega, jõudsin selga,” kirjeldas Vaht. Võita õnnestus punktidega 8-7.

Finaalivastane tuli peale väga agressiivselt ning võitis, kasutades ära Vahti vigastust. Tulemuseks maailmameistrivõistluste hõbemedal.

“Tänan vanemaid, klubi, toetajaid, treenereid ja klubikaaslasi - olen ka tänulik kõigile, kes toetasid minu tulekut USAsse Hooandjas,” lisas Vaht. "Hea meel, et klubi on kolinud uude saali - tippujõudmise on see muutnud päris palju kergemaks. Ootan juba kojujõudmist, et matile saada."

Liisi Vaht treenib klubis 3D Treening Priit Mihkelsoni ja Ronald Stimmeri käe all.
Nädal varem võitis Liisi topletkulla organisatsiooni NAGA (North American Grappling Association) korraldatud MMil.

Jaanuaris terendavad Vahtile IBJJF Euroopa meistrivõistlused kimonoga, aprillis IBJJF Euroopa meistrivõistlused no-gis (lukumaadluses).