Fizdale, kellele heidetakse ette raksu minemist tiimi staarmängija Marc Gasoliga, nimetati Grizzliesi ajaloo 13. peatreeneriks 2016. aasta 29. mail ning tema ametiajal on saadud 50 võitu ja 51 kaotust, käimasoleval hooajal on meeskonna saldoks 7-12.

Lisaks masendavale hooaja algusele peetakse Fizdale vallandamise põhjuseks pühapäevases mängus Brooklyn Netsi vastu viimasel veerandajal põhikeskmängija Gasoli pingile jätmist, kuigi ühtegi adekvaatset põhjust selleks ei olnud ning mees ka ise selle üle imestust avaldas. Ühtlasi sahistatakse, et klubi juhtkonnal oli eile avalikuks tehtud otsus tehtud juba tolle mängupäeva õhtul.

Memphise juhendamise võtab üle Grizzliesi abitreener J.B. Bickerstaff, kes on klubi juures olnud alates eelmise aasta juunist. Enne seda töötas ta viis hooaega Houston Rocketsis (2011-2016), kus võttis viimasel ajal samuti sisse peatreeneri kohusetäitja koha. Bickerstaffi CV-sse jäi Rocketsiga 37 võitu ja 34 kaotust ning 2015/2016 hooaja play-off pääsu tagamine.

Abitreenerina on Bickerstaff toimetanud ka Minnesota Timberwolvesis (2007-2011) ning Charlotte Bobcatsis (2004-2007) oma isa Bernie Bickerstaffi kõrval.

Bickerstaffi esimene pressikonverents uues ametis peaks aset leidma täna.

Läinud öösel kaotas Grizzlies veel Fizdale juhendamisel kodus 88:98 Brooklyn Netsile. Järgmine mäng on neil neljapäeval võõrsil San Antonio Spursi vastu.