WADA otsust kommenteeris Venemaal raadioeetris Venemaa Olümpiakomitee aupresident Leonid Tjagatšov ja tegi seda eriliselt sõjakal viisil. "Meie oleme dopingust rääkides ausad. Tõime WADA-le näited ja tõestused, et suusatšempionitel Legkovil, Võlegžaninil ja Petuhhovil pole dopingurikkumisi olnud. Aga see informaator Rotšenkov tuleks valetamise eest lihtsalt maha lasta, nagu Stalin oleks teinud," paugutas Tjagatšov.

Moskva laboratooriumi endine juht Grigori Rotšenkov lahkus Venemaalt USA-sse 2016. aasta jaanuaris ja otsustas WADA inimestele kõik südamelt ära rääkida. Tema ülestunnistuste tõttu jäi paljudel Venemaa sportlastel (kergejõustiklased, tõstjad) osalemata Rio de Janeiro olümpiamängudel. Nüüd on õhus eemale jäämine PyeongChangi taliolümpialt.

Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach on seni järskudest avaldustest hoidunud ja öelnud, et RUSADA liikmelisuse mittetaastamine WADA-s ei tähenda Venemaa automaatset eemale jäämist olümpialt. ROK-i juhatus võtab antud küsimuses seisukoha 5.-7. detsembrini toimuval istungil.