Kolme atleedi ülestunnistuse kohaselt andis neile keelatud aineid Grigori Rodtšenkov - kümme aastat Venemaa suurimat antidopingulaborit juhtinud teadlane, kelle paljastused suure Vene dopinguskandaali avalikustasid. Praegu on Rodtšenkov Vene võimude eest põgenenud Ameerika Ühendriikidesse.

Sportlaste väitel andis Rodtšenkov neile tablette märgistamata pakendites ning need tuli suus lahustada ja alkoholiga alla loputada. "Neid ei pidanud kasutama iga päev, aga võtsin neid iga kord, kui end väsinuna tundsin, et taastumisprotsessi kiirendada," sõnas üks sportlastest Matš TV-le. "Pillide toime oli väga võimas."

Kremli poolt rahastatud telekanal jättis aga oma looga mulje, nagu poleks tegu olnud riikliku dopingusüsteemi, vaid Rodtšenkovi eraäriga. "Doping oli tema jaoks äri ning oli seda pikki aastaid," sõnas The Guardianile loo autor Sergei Lisin. "Minu allikad ei väitnud, et tegu oli riikliku programmiga.

Eile anti teada, et Vene murdmaasuusatajate Maksim Võlegžanini, Aleksei Petuhhovi, Jevgenija Šapovalova ja Julia Ivanova tulemused Sotši olümpial tühistatakse. Ainsana võitis nelikust medaleid Võlegžanin, kes sai Sotšis koguni kolm hõbemedalit. Eelmisel nädalal tühistati veel ka 50 km kuldmedalimehe Aleksandr Legkovi tulemused, samuti ka Jevgeni Belovi resultaadid.