Eesti naiste rahvuskoondise peatreeneri Janne Ritsi sõnul sai koostöö Bressanti ja Hillsmaniga alguse Prantsusmaal Celine Dumerci No Limit laagris. “Meil tekkis hea klapp ja kutsusin nad Eestisse talendilaaagrisse. Väga innustav oli näha, kuidas saab häält tõstmata noored tõsiselt tööle panna. Tekkis mõte, et miks mitte neid kutsuda tütarlaste U16 koondise eesotsa. Tegime pakkumise ja nad olid nõus,” kirjeldas protsessi Rits.

Pierre Bressant on 57-aastane endine professionaalne korvpallur, kes on treenerina juhendanud Alžeeria naiskonda ja ASVEL-i korvpalliklubi.

Korvpalliliit registreeris tuleva suve Euroopa meistrivõistlustele neli noortekoondist: noormeeste U20, U18 ja U16 ning tütarlaste U16 esindusvõistkonna.

Noormeeste U20 koondise peatreeneriks nimetati alles hiljuti Tallinna Kalev/TLÜ-st tagandatud Raido Roos, keda hakkavad abistama Heiko Rannula ja Esko Tõnisson.

U18 rahvusmeeskonda asub juhendama Indrek Reinbok, abitreeneri rolli määrati Kris Killing ja Jüri Pritšin.

U16 poiste etteotsa valiti viimastel aastatel pigem neidude korvpallile pühendunud Marko Parkonen, koos lisajõudude Martin Rausbergi ja Rein Raamiga. U14 koondist hakkab treenima Rauno Pehka.

Tütarlaste U14 koondise treeneriteks on Kaia Kosk, Reet Rausber ja Riinu Veber. U18 juhendajate duo on Märt Kermon ja Andra Viirpalu.