Suure osa päevast veedab enamus harrastussportlasi töölaua taga. Paraku on paljud sporditraumad ja ülekoormusvigastused sellega otseselt seotud. Loengus süvenetakse istumisasendi anatoomiasse ning leitakse vastuseid küsimustele:

  • millised lihased on üliaktiivsed kui istume?
  • millised lihased saavad liiga vähe tööd istuval tööl?
  • kus tekib istudes kehas liikuvuspiiratus ja kuidas see mõjutab treeningu kvaliteeti?
  • kuidas ennast testida?
  • kuidas ennast aidata?

Saab läbi teha harjutusi nii jõu kui liikuvuse parandamiseks, et ennetada või leevendada vigastusi ja ülekoormust, mis on põhjustatud tööasendist.

Treeni teadlikult" sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49, Tallinna õppehoones. Loeng algab kell 18:00 ja pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

Lektorist: Füsioterapeut Sirli Hinn on pea 10 aastat keskendunud spordifüsioteraapiale. Peale Tartu Ülikooli Füsioteraapia eriala lõpetamist 2008. aastal, alustas ta haiglas töötamisega paralleelselt tööd Eesti Meistriliiga korvpallimeeskonnaga KK Valga ning avas oma kabineti, kus lisaks korvpalluritele tegeles kergejõustiklaste, maadlejate, jalgratturite ja saalihoki mängijatega. Hetkel töötab Sirli Füsioteraapia Kliiniku meeskonnas, panustades mitmete Eesti tippsportlaste vigastuste ennetamisse, regulaarsesse lihashooldusesse kui ka operatsioonide järgsesse taastumisse koostöös mitmete Eesti tipportopeedidega. Sirli Hinn viib läbi füsioteraapia alaseid koolitusi ning ta on neljandat hooaega Eesti Rahvusballetti ja Tallinna Balletikooli füsioterapeut.

Loengusarjal „Treeni teadlikult" on sel sügisel kokku veel neli loengut teisipäeva õhtuti
detsembrini. Järgmised loengud:
14.11 Jõutrennist aeroobseni, friikartulitest salatini. Milline teekond valida vastavalt oma kehatüübile? - personaaltreener Mirko Miilits
21.11 Alaseljavalu - põhjused ja võimalikud lahendused - füsioterapeut Katre Lust-Mardna
28.11 Miks me ei saavuta spordis püstitatud eesmärke? - endine suusataja Anti Saarepuu
05.12 Harrastussportlase õlaprobleemid ja -vaevused - ortopeed dr Madis Rahu ja füsioterapeut Kirsti Pedak

Igale soovitud loengule on vajalik eelnev registreerimine: http://www.tlu.ee/treeniteadlikult

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST. Kaasrahastavad Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond ja Tallinn Liigub.

Delfi on filminud varasemaid videosid täispikkade loengutena. Vaata neid seotud lugude alt.

Täiendav info: karin.rohi@tlu.ee või telefonil 639 1751.