1968. aastal Väino Leoki poolt ellu kutsutud Sõmerpalu motoklubi oli sarnaselt eelmisele aastale ka tänavu nii Eesti parim motokrossi kui enduro klubi. Kui enduros oldi edukaimad juba viiendat aastat järjest, siis motokrossis oldi parimad klubi ajaloo jooksul kolmandat korda.

Lõppeval aastal tõid 50 Sõmerpalu klubi sõitjat kamba peale kokku Eesti, Läti ja Balti meistritiitlivõistlustelt ära 37 medalit, millest 18 olid kuldsed. Medaleid ja karikaid jagus tänavu nii klubi moto- ja kestvuskrossisõitjatele, endurosportlastele ja mäkketõusjatele.

Klubile oli väga edukas aasta just motokrossis, kus Tanel Leok võitis Eesti meistritiitlid kõige mainekamates MX1 ja MX2 klassides. Lisaks jättis ta koju juba kümnendat korda Sõmerpalus toimuva staadionikrossi Väino Leoki rändkarika ning võitis ka Pärnu Kuninga tiitli. Lisaks tõi Tanel Lätist ära MX1 klassi pronksi ning Aigar Leok ja Karel Kutsar võtsid MX2 klassis meie lõunanaabrite juures kaksikvõidu. Langel peetud Addinol Eesti meistrivõistluste etapil tegid klubi sõitjad ajalugu, kus MX2 klassis saavutasid Tanel Leok, Harri Kullas, Karel Kutsar ja Aigar Leok nelikvõidu.

Lisaks tegi Tanel Leok ainsa eestlasena kaasa täishooaja kuningliku MXGP klassi MMil, kus ta osales 19st etapist 18l ning saavutas hooaja kokkuvõttes 15nda koha, parim tulemus tuli Hollandist Assenist, kus ta oli 8. Tanel on ka ainus mees maailmas, kes oma riiki juba 17ndat korda Rahvuste krossil esindanud ja ta on toonud iga aasta Eesti meeskonna parimad punktid.

Eesti motokrossi meistrivõistlustel saavutas Kullas MX1 klassis pronksmedali ja MX2 klassist tuli talle hõbe. Aigar Leok täiendas klubi edu, kus ta kindlustas MX2 pronksmedaliga tiimile hooaja kokkuvõttes kolmikvõidu. Priit Järvloo tõi Sõmerpallu Quadide EMV hõbemedali.

Klubi vapper naissõitja Kris Jalas võitis lõppenud hooajal juba kolmandat aastat järjest legendaarse Luule Tulli rändkarika naiste motokrossis.

Ka kestvuskrossis lõid Sõmerpalu sõitjad laua tühjaks, kui Eesti meistritiitlid tulid kõikidest peamistest klassidest. Jan Jakobson oli parim klassis E-1, Aigar Leok E-2 ja Martin Leok klassis Enduro ning lisaks tuli Elary Talu E-3 karikavõitjaks. Kestvuskrossi kahel esimesel EMV etapil peetud Sandman (parim liivasõitja) arvestuses saavutasid Aigar ja Martin Leok ning Jakobson kolmikvõidu.

Teist aastat järjest oli Sõmerpalu klubi parim enduro klubi nii Eesti, Läti kui Balti arvestuses, lisaks võideti ka esmakordselt peetud Balti endurosprindi parima klubi tiitel. Eesti meistriteks tulid tänavu Aigar Leok klassis E-1 ja tema vend Martin E-2, Balti meistrivõistlustelt tõid esikohad Veiko Rääts E-1 ja Talu E-3.

Tsiklite mäkketõusus tegid Võrumaa klubi mehed samuti laua tühkaks, kui Riho Kollist võitis teist aastat järjest nii Single kui Unlimited klassis ning krossiklassis oli tänavu meister Tajo Andressoo.

Sõmerpalu motoklubi tänab kõik oma sõitjaid, toetajaid ja kaasaelajaid.

Sõmerpalu motoklubi sõitjate tähtsaimad tiitlid aastal 2017:
Tanel Leok – Eesti meister klassides MX1 ja MX2
Aigar Leok – Läti meister MX2, Eesti kestvuskrossi meister E-2, enduro Eesti meister E-1
Martin Leok – enduro Eesti meister E-2, kestvuskrossi Eesti meister klassis Enduro
Jan Jakobson - Eesti kestvuskrossi meister klassis E-1
Elary Talu – enduro Balti ja Läti meister E-3
Veiko Rääts – enduro Balti ja Läti meister E-1
Riho Kollist – mäkketõusu Eesti meister Single ja Unlimited klassis
Tajo Andressoo – mäkketõusu Eesti meister krossi klassis
Timmo Mõts – jääraaja Eesti meister klassis MX A
Reio Timmi – enduro Läti meister klassis Juunior
Maurice Lina – külgkorvide Eesti meister