Konverentsil käsitletakse aju, teadveloleku (mindfulness), liikumise, skeletilihassüsteemi, toitumise ja vee, tervisenäitajate, une ning tehnoloogia uudislähenemisi lugupeetud valdkonna spetsialistide poolt.
KUMUs toimuval tervisekonverentsil käsitletakse keha kui tervikut. Nii on fookuses peamised tervist puudutavad valdkonnad, toetudes kõige värskematele tõenduspõhistele teadmistele, seda tänapäeva big data ühiskonnas, kus tervist puudutavaid valikuid nii tööalaselt kui isiku arenguks on üha keerukam teha.

Konverentsi üks eestvedajaid, kliiniline psühholoog Kärt Lust-Paal: „Tähelepanu hajumisest on tänapäeval saanud justkui norm. Konverentsil räägime antud teemadele tõenduspõhistest lähenemistest, mis aitavad tähelepanu ja keskendumisvõimet parandada läbi mindfulnessi."

Füsioterapeut Katre Lust-Mardna tutvustab kõige uuemaid lähenemisi skeletilihassüsteemi valule. Tartu Ülikooli spordifüsioloogia professor Vahur Ööpik aitab leida vastust kui palju vett tegelikult vajame. Meditsiinilabori arst dr Anneli Raave-Sepp annab soovitusi mida, miks ja millal oma verest kontrollida, et hinnata organismi terviseriske. Unetehnoloog Kene Vernik räägib, millised on võimalused unehäirete raviks unemeditsiinis ja koduste vahenditega. Tallinna Ülikooli dotsent Kristjan Port diskuteerib teemal optimismi ja pessimismi toitumine suurte andmete ajastul jne.

Moderaator on Marko Reikop. Konverentsi seob tervikuks Eesti ühiskonnale tuntud persoon.

Konverentsile, mis toimub 9.30-17, on oodatud kõik, kes soovivad olla kursis uusimate teadmistega tervisest, mh ettevõtete töötajad, tervisesportlased, treenerid, perearstid, füsioterapeudid, psühholoogid jpt.

Päevakava ja registreerimine: www.tervis2017.ee

Konverentsi korraldab Liikumistervise innovatsiooni klaster SportEST koos Noviti nõustamis- ja koolituskeskusega ning kaasrahastab Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.