Vibu võistlus
Palusime võidukatel Swedbanki Spordiklubi liikmetel lühidalt avada, kuidas nad oma ettevõttes Sügisspartakiaadiks valmistusid. Uurisime, kuidas ettevõtte toetus mõjutab töökohasporti ning aitab kaasa meeskonnatööle ja organisatsioonisisestele suhetele.
Mare Ulp:

"Swedbankis on väga palju töötajaid, kellele meeldib aastaringselt tegeleda erinevate spordialadega. Enne spartakiaade on vaja vaid tubli meeskond kokku panna, kes võistluselt parimad tulemused koju tooks. Swedbanki Spordiklubis käib samuti aastaringne töö erinevates sektsioonides.
Sama põhimõte kehtib minu puhul: tegelen oma lemmikaladega aastaringselt ja enne spartakiaadi otsustan osalemise ka enda jaoks mõnel uuel alal. Firmaspordil on hea võimalus proovida alasid, millega tegelemiseks muidu aega üle ei jää.
Spartakiaadidest on kujunenud lisaks sportimisele ka sotsialiseerumise üritus. Samad inimesed osalevad ka paljudel teistel rahvaspordiüritustel. Tänu sellele on spordifännide tutvusringkond ka suurenenud. Saame omavahel kogemusi ja nõuandeid jagada, mis on igati tervitatav.
Sügisspartakiaadil oli uue alana võimalus proovida vibulaskmist. Mitmed kolleegid Swedbankist proovisid seda esimest korda, kuid peale osalemist valdasid inimesi ainult väga positiivsed emotsioonid. Kindlasti võetakse vibulaskmisest osa ka järgmisel aastal. Spartakiaadid ja muud rahvaspordiüritused motiveerivad aastaringselt treenima.
Kahtlemata sport ühendab ja innustab inimesi. Paljud kolleegid hakkavad just seetõttu sportima, et saavad motivatsiooni teistelt kaastöötajatelt, nende kogemuste ja edulugude kaudu.
Usun, et sportlik inimene on tervem ja energilisem ning seetõttu suudab ka tööl ja eraelus rohkem endast anda."
Leho Virma:

"Isiklikult Spordinädalaks ei valmistunudki. Spartakiaadiks valmistumine on aga aastaringne tegevus. Isiklikult konkreetsetele aladele ei keskendunud, aga tean kolleege, kes mõnda kindlat ala natuke enne ikka harjutamas käisid. Ja muidugi on ka need, kes oma ala pidevalt treeningute käigus harjutavad.
Selline nädalapikkune (+1 päev veel) süsteem on päris huvitav ja jaotab koormuse mõnusalt ära, aga samas on päris pikk periood. Tundub, et see meie töötajatele sobib – igaüks keskendub ikkagi rohkem oma alale ja kõiki õhtuid kodust eemal ei olda. Meeldiv on tõdeda, et osalejate arv on meilt päris suur.
Isiklik kogemus on see, et kindlasti hakkasin rohkem liikuma, kuna spordisaal on samas majas, kus töötan. Sportimisvõimaluste tagamine on minu meelest päris suur ja väärtuslik toetus. Kellele sobib, käib trennis enne tööd või lõuna ajal. Kelle elu –või töörütm on teistsugune, käib õhtul. Ja kui oma ruumidest sobivat väljundit ei leidu, siis tööandja pakutud võimalusi on palju (pallimängud, spordiklubid, ujulad jne).

Annika Rebane:

"Meil on olemas toimiv spordiklubi, millega on kõigil töötajatel võimalik liituda. Samas ei ole spordiklubiga liitumine kohustuslik, et osaleda Firmaspordi võistlustel. Sporditöö koordineerimiseks on pangas eraldi sektsioonid, kes vastava sektsiooni infot vahendavad. Kõigil spordiklubi liikmetel on võimalik osaleda erinevatel treeningutel, mille kulu osaliselt panga poolt ka kompenseeritakse. Samuti on võimalik käia ka tasuta jõusaalides, mis asuvad kohe peamajades - nii hoiab transpordi arvelt päris palju aega kokku.
Ühised treeningud laiendavad suhtlusvõrgustikku ka pangas erinevate osakondade töötajate vahel. Igal juhul on spordi/liikumise toetamine tööandja lisaväärtus, mida enamasti väärtustavad need, kelle jaoks liikumine on oluline. Võimaluste loomine eraldi rohkem inimesi liikuma ei pane, see on ikka sisemise motivatsiooni küsimus. Pigem mängib rolli see, et kui kolleeg kutsub: üheskoos on lihtsam alustada.
Kui rääkida spartakiaadist, siis rahvasportlase arvestusse läheb nii palju erinevaid spordialasid, et kõikideks aladeks valmistuda ei jõua. Pigem annab spartakiaad hea võimaluse uusi alasid proovida. Tänane spartakiaad on läinud tasemelt nii kõrgeks, et heade tulemuste saavutamiseks pead tegelikult tegema mitte ainult enam rahvasporti, vaid ka treeningutel käima. Samas on konkurents alati tervitatav ja motiveeriv faktor.
Spartakiaadi sh Sügisspartakiaadi kõige suuremaks väärtuseks pean võimalust kohtuda erinevate firmade töötajatega. Need, kes on osalenud juba mitmeid aastaid, on saanud juba tuttavateks ning võistlustevahelisel ajal ei olda vihased konkurendid, vaid sõbralikud kaaslased."
Mari Hindov:
"Ettevalmistused algasid tegelikult juba paar nädalat enne spartakiaadi. Ettevalmistus oli vajalik, sest tihti tehakse neid alasid, mida tavapäraselt üldse teinud pole. Meil on välja kujunenud väike seltskond, kellega koos enne spartakiaadi treenime. Ühistreeningud motiveerivad tulemuste nimel pingutama ja tekitavad meeskonnaliikmete vahel hea sünergia.
Muljed selle aastasest sügisspartakiaadist on väga positiivsed. Sai teha nii „päris“ sporti kui ka näiteks mängida pokkerit. Alade valik on alati väga mitmekesine, mis teeb osalemise põnevaks. Minu arvates on tore võistelda teiste ettevõtete ja töötajatega ning panna ennast proovile. Töökohasport võimaldab oma lahedate kolleegiga veeta aega ka väljaspool tööd."
Swedbanki meeskond
Swedbanki meeskond võidu poole teel
Swedbanki meeskond
Henri Kaarma, (Danske Bank)
Sügisspartakiaad
Sügisspartakiaad
Sügisspartakiaad
Vibu võistlused
Talliniki meeskond