Koor alustas 1988. aastal Vanalinna Muusikamaja poistekoorina, paar aastat hiljem seoses Vanalinna Hariduskolleegiumi (VHK) ja VHK Muusikakooli loomisega jagunes koor kaheks ja sai endale uue nime. Koori peadirigent on Kadri Hunt.

Aastate jooksul on Püha Miikaeli poistekoor pälvinud mitmeid rahvusvahelisi tunnustusi. Esinemised on toimunud erinevad Skandinaavia riikides, Venemaal, Leedus, Lätis, Poolas, Tšehhis, Ungaris, Saksamaal, Belgias, Prantsusmaal, Inglismaal ja Itaalias.

Poistekoori eesmärgiks on õppida tundma kristliku liturgia ja liturgilise muusika ajalugu, tunnetada selle väärtust ja kohta meie igapäevases elukeskkonnas. Koori repertuaaris on pearõhk ajaloolisel kirikumuusikal - gregoriuse laulul, varasel polüfoonial ja eesti vaimulikul ning ilmalikul rahvalaulul.

Eesti - Küpros MM-valikmäng toimub pühapäeval, 3. septembril Tallinnas A. Le Coq Arenal. Festivaliala avatakse kell 16, staadion kell 17, hümnid kõlavad kell 18.45 ning avavile kell 19. Pääsmed on saadaval Piletilevis.