Esimese täistabamuseni jõudis Leedu kümme aastat tagasi Bangkokis. Täna Leedule kahtlemata suur päev, sest jänkisid on alati magus võita, eriti finaalis. Leedulased tegutsesid väga ühtlaselt ja see oligi suurim erinevus ameeriklastega, kellel üksikud mängijad särasid, kuid võrdväärset vahetust polnud. Leedu koondist juhendas Sydney olümpiapronks Tomas Masiulis.

Vähe sellest, et Leedu võitis Taipeis kulla, suutsid lätlased pronksimängus seljatada Serbia 81:74. Kaks Baltikumi riiki korraga medalil, mida pole universiaadide korvpalliturniiridel varem juhtunud.

Lätlastele korvpalliväljakutelt üldse esimene medal. Lõunanaabrite universiaadikoondis oli kokku pandud Läti Ülikooli meeskonna baasil (8 mängijat), mis teeb kaasa Läti meistriliigas ja on seal selgelt tagumise otsa sats. Aga universiaadil oldi Guntis Endzelsi juhendamisel löögihoos. Poolfinaalis jäädi vaid kahe punktiga alla Leedule ehk ka finaalikoht ei olnud üldse kaugel.

Eesti meeskond, mis oli samuti komplekteeritud meistriliiga tasemel mängijatest jäi leedulastest ja lätlastest kaugele. Ka soomlastest, kes said 7. koha, alistades viimasel päeval Argentina 79:70. Arvestades suviseid kontrollmänge tegi Eesti väga korraliku turniiri, aga kõrvutades end naabritega tahaks enamat. Tõsi, suurt idanaabrit Venemaad me edestasime. Meie 16ndad ja Venemaa 17nes. Aga siit ei maksa otsida lohutust, sest seda pole vaja.

Tegelikult oli kõrge koht kinni paaris persoonis. Mänginuks universiaadikoondises Kregor Hermet ja Matthias Tass olnuks me kaheksa hulgas. Selle peale võib isegi kergemat sorti mürki võtta. Aga neid mehi kaasas polnud ja kogu lugu. Kahju.