Teemantliigas on ees veel kaks finaaletappi – kõigepealt neljapäeval Zürichis ja siis esimesel koolipäeval Brüsselis. Kuulsal Letzigrundil staadionil on põhjust tõsisemalt pilk peal hoida, sest väheste väljavalitute sekka mahtus ka odaviskaja Magnus Kirt.

Ilma liialt ilustamata võib öelda, et suurtest võistlustest ebaõnnestus tänavu Kirdil vaid hiljutine MM. Jah, finaali ta sai, seegi saavutus, aga kui finaalis tulnuks tema tänavune tugev keskmine vise välja, siis võiks rinna kummi lüüa. Seega – Zürichis tuleb teha vigade parandus. Võib arvata, et Saksa imemeeste Vetteri ja Röhleri vastu vist ei saa, aga näiteks Tero Pitkämäkile ja Jakub Vadlejchile võiks meelehärmi teha küll. Meeste odavise algab kell 21.55.

Mõned põnevad märgusõnad siia veel. Stardinimekirjades on koguni 17 atleeti, kellele Londonis kuld kaela riputati, lisaks veel 14 Rio olümpiavõitjat ning selguvad Teemantliiga võitjad 16 alal.

Raudselt on võistlusõhtu üheks tõmbenumbriks meeste 5000 meetri jooks, kus kuuekordne olümpiavõitja Mo Farah teeb oma ulmelise karjääri kõige viimase stardi. Ja motivatsiooni peaks tal jaguma, sest sellel distantsil jäi ta kodulinnas teiseks, nüüd on vaja etiooplasest Muktar Edrisist ja ka kõikidest teistest nobedam olla.

Suurtest duellidest on ees veel näiteks Thompson-Schippers, Kendricks-Lavillenie ja Spotakova-Kolak.

Kõike seda ja veel paljut ägedat näeb neljapäeval otseülekandes Viasat Sport Balticus algusega kell 21.00, kommenteerivad Timo Tarve ja Margus Uba.