Enne kodust turniiri oli Gerardo’s Toys rannavolle paar Kusti Nõlvak/Mart Tiisaare senise karjääri parimateks EEVZA turniirideks mullu Harkivis ja Batumis toimunud osavõistlused, mis mõlemad lõpetati viienda kohaga. Nüüd saavad nad oma CV-sse lisada ka sarja poodiumikoha. „Muidugi on kehv enesetunne, kui lõpetada kaotusega, ent kokkuvõttes tegime Pärnus väga hea turniiri. Kodupubliku ees oli väga hea mängida ja suutsime siin võita paare, kellele oleme eelnevalt alati alla jäänud,” lausus Tiisaar.

Alagrupis noppisid valitsevad Eesti meistrid kolm võitu. Veerandfinaalis oldi 22:20, 21:13 üle Venemaa paarist Anton Safonov ja Anton Sarajev, kusjuures avageimi lõpetas Nõlvak kahe järjestikuse ässpallinguga. Poolfinaalis oli meie duo vastaseks Ukraina paar Sergei Popov ja Aleksei Denin. Matš vältas 36 minutit ja lõppes meie meeste 21:17, 21:16 paremusega. Finaalis seisis ees Balti duell, kus Nõlvak ja Tiisaar läksid vastamisi leedukate Lukas Kazdailise ja Arnas Rumševičiusega. Ülimalt tasavägise kohtumise mõlemad geimid lõppesid paraku vastaste 21:19 paremusega. „Sellise tuulega oli kogu turniir paras servimäng. Mõlemad geimid olid sarnase ülesehitusega, kus vastased lõid lõpus väga julget ning riskeerivat pallingut ja õnnestusid,” rääkis Nõlvak. Eelnevale jutule omaselt lõpetas kohtumise samuti pallinguäss, mille lõi ühe hooaja klubivõrkpalli Pärnus mänginud Rumševičius.

Ülejäänud kolm meie paari kahjuks kodusel turniiril veerandfinaali ei jõudnud. Nõlvaku ja Tiisaarega samasse alagruppi kuulunud Maar ja Tammearu kaotasid neile omavahelise mängu 10:21, 10:21, leedukatele 13:21, 14:21 ning Poola paarile Mateusz Paszkowski/Mateusz Łysikowski tasavägises matšis 21:23, 21:15, 7:15. „Esimeses mängus oli meil Kusti ja Mardi ees võib-olla väike aukartus, ent leedukatega oli juba korralikum mäng. Viimase kohtumise oleksime võinud võita, aga rünnakul oli raskusi,” rääkis Maar. Siim Tammearu lisas: „Viimases mängus tegime ka ise palju vigu, aga kokkuvõttes saime siit turniirilt edasise karjääri mõttes kindlasti kõvasti motivatisooni juurde.”

Aleksei Povjakel ja Maksim Petrov kuulusid B-alagruppi. Avamängus alistasid nad 2:1 (14:21, 21:16, 15:13) Euroopa alaliidu vabapääsmega turniirile pääsenud Šotimaa duo Seain Cooki ja Robin Miedzybrodzki. Teises mängus pidasid nad tasavägise duelli Nõlvaku ja Tiisaare veerandfinaali vastastega ja pidid lõpuks geimides nende minimaalselt 19:21, 21:23 paremust tunnistama. Kolmandas voorus tulid vastu venelased Igor Velitško ja Maksim Sivolap, kes on tänavu kahel korral ka Nõlvakut ja Tiisaart võitnud. Tugev idanaabrite paar alistas Petrovi ja Povjakeli 21:16, 21:11. „Kui võtta arvesse, et saime sel nädalal teha vaid ühe treeningu, siis võib tulemusega enam-vähem rahule jääda. Sellise tuulise ilmaga on parema serviga paaril selge eelis ja väga hästi oli seda näha viimases mängus Velitško ja Sivolapi vastu, kes tegid väga ilusa mängu. Kokkuvõttes oli väga tore, ainult ilmaga oleks võinud rohkem vedada. Šotlaste vastu oli raske mäng, aga kodupublik toetas päris hästi,” rääkis Povjakel.

Neljanda Eesti paarina olid võistlustules Rauno Tamme ja Dmitri Korotkov. Nende turniir sai väikese tagasilöögi juba enne algust, kui Korotkov treeningul põlvele liiga tegi. Kõvasti teibitud põlv mängudest loobuma ei sundinud, ent oma mõju avaldas siiski. „Otseselt ta ei valutanud, pigem oli asi peas kinni. Kartsin teha valu ja seetõttu mängisin kindlasti natukene tagasihoidlikumalt,” sõnas Korotkov.

Avamängus kaotasid nad lätlastele Mihails Samoilovsile ja Kristaps Smitsile 22:24, 15:21. Teises voorus peeti ülimalt tasavägine ja võidukas duell Ilja Kovaljovi ja Denis Denissenkoga Ukrainast. Kohtumise lõppedes särasid tablool numbrid meie meeste võidunumbrid 15:21, 21:17, 15:9. Kolmandas voorus mindi vastakuti eelmisel nädalavahetusel Kaliningradis toimunud kõrgetasemelisel turniiril teise koha saanud Valgevene paari Aleksandr Kovalenko/Aleksandr Dzjadkoviga, kellele tuli 15:21, 13:21 alla vanduda. „Teises kohtumises tegime päris ilusa mängu, ent kindlasti jääb natukene kripeldama esimene matš. Vastased olid võidetavad, aga me ei saanud ennast ise käima. Kolmandas polnud meil suurt midagi teha. Vastased olid meist üle nii mängupildis kui panid ka oma kogemused maksma,” rääkis Korotkov.