Eesti alustas viisikuga Norman Käbin, Mihkel Kirves, Sander Viilup, Karl Johan Lips ja Madis Soodla. Lipsu punktid viisid Eesti 5:0 ette, aga esimesel veerandajal veel suurt vahet sisse ei tulnud. Veerandaeg Eestile 20:18.

Palju oli enda praaki. Meistriliiga mängudes nähtud enesekindlusest polnud mõnel mehel midagi alles. Eks seda usku on kontrollmängudega kõvasti väiksemaks pressitud. Kõik suvised kontrollmängud lõppesid ju kaotusega, mõned veel eriti nukrate numbritega. Täna selle suve esimene võit.

Araabia Ühendemiraatidega mäng saadi enda kontrolli alla teisel veerandajal, kus Eesti oli parem 32:7. Vastaste sats jättis juba soojendusel kahtlase mulje. Poolaeg meile 52:25.

Eesti koondise resultatiivseimaks osutus 14 punktiga Ron Arnar Pehka, Mihkel Kirves lisas 13 ja Madis Soodla 11 punkti. Käe said valgeks kõik 12 meest. Mängu kvaliteet jättis soovida mõlemalt poolelt, vastastel 30 ja meil 26 pallikaotust. Teine poolaeg venis ikka koletult.

"Tänase mängu kohta kehtib legendaarne väljend - võit on kõige tähtsam ja muu teisejärguline," võttis päeva kokku koondise peatreener Indrek Visnapuu. Ta lisas, et mänguks oli meestel ka üks spetsiaalne ülesanne. "Soovisime, et vastased üle teatud punktiarvu ei jõuaks. Meie rünnak tuleb kaitse pealt. Meie satsi tundes olen selles täiesti veendunud. Kui me kaitses mängime korralikult, siis tekivad meil rünnakul variandid."

Eesti alagrupi teistes mängudes alistas Tšehhi 72:60 Rumeenia ja USA oli üle Argentinast 89:76.

Homme kohtub Eesti Rumeeniaga.