Võistlusraja pikkus oli 74 kilomeetrit, kummalgi päeval sõideti kolm ringi ning igal ringil oli kolm katset. Päeva parimad tulemused tegid juunioride klassi sõitjad, üheks põhjuseks ilmselt see, et viimasel ringil algas tugev vihmasadu, millest esimesena startinud juuniorid aga pääsesid. Üldarvestuses parima aja tegi ka Paikusel säranud itaallane, Junior E1 klassi sõitja Matteo Pavoni, Senior E3 klassis võitis tema kaasmaalane Maurizio Micheluz.

„Katsed olid pikad ja väga tehnilised, need läksid väga auku ja soonde,“ kirjeldas Uusna tingimusi Saksamaal. „Ülesõitude ajad olid ka ebareaalselt kiireks aetud ning päev otsa oli kihutamist. Laupäeval hommikul oli täielik õhupuudus, tsikkel oli väga äkiline, ei tulnud üldse sõitmisega toime ja tegin palju vigu. Kolmandal ringil hakkas sadama ning sain tsikli paremini käima, kuid rong oli selleks ajaks juba läinud. Lõpetasin päeva neljandal kohal.“

„Pühapäeva hommikul sain kohe hea katse aja ja lubas tulla hea päev, kuid siis hakkasid esiamordid jooksma ja õli tilkus ka esipiduritele. Järgmiseid katseid oli väga keeruline loopiva esiamordiga ning ilma esipidurita sõita,“ rääkis Uusna. Kolmandaks ringiks sain pidurid korda ja võitlesin lõpuni.“ Uusnal jäi kolmandast kohast vaid pisut puudu, ja ta oleks päeva lõpetanud jälle 4. kohal, kuid korraldajad otsustasid teda „premeerida“ 1 minutilise trahviga. „Ebaõiglane otsus, kuid sakslastega pole mõtet midagi vaielda. Tänu sellele langesin viiendale kohale,“ kommenteeris Uusna. Etapi kokkuvõttes sai ta Senior E3 klassis neljanda koha ning meistrivõistluste arvestuses hoiab endiselt kolmandat kohta.

Üldarvestuses parim oli ka pühapäeval Pavoni ja Senior E3-s Micheluz.

Junior E2/E3 klassis osales Priit Biene (Husqvarna, RedMoto Racing), kellel vahetult enne võistlust lõi välja varasem seljavigastus, kuid peale uuringuid lubasid arstid ta rohtude toel siiski võistlema. „Esimese päeva teisel ringil esimesel katsel elasin üle kohe põrkumise puuga, mille tõttu kukkusin kõvasti taas seljale. Kohe peale kukkumist oli tunne nagu oleksin taas samades valudes nagu kahe nädala eest,“ rääkis Biene. Kahjuks pidi ta võistluse katkestama.

Oktoobris toimub enduro Euroopa meistrivõistluste viimane etapp Slovakkias.