Kuna vihm kimbutas laupäeval kõiki motospordivõistluseid üle Kesk- ja Põhja-Euroopa, siis said ka 333 rajal kihutanud Baltikumi, Soome, Inglismaal, Valgevene ja Venemaa motosportlased märjal rajal võistelda.

Masinaklassis S1 jätkasid lahingut Eesti meistritiitlile vennad Prants ja Patrick Pals (TM) ning eelmise aasta Eesti meister soomlane Sami Salstola (TM), kes olid ka kvalifikatsiooni kolm kiireimat.
Avasõidus pääses kõige paremini minema Salstola, kes võttis ka sõiduvõidu. Prants Pals tegi kohe sõidu alguses sõiduvea ning lõpetas sõidu vend Patricku, kes pidi starti hilinemise tõttu viimaselt kohalt startima, järel kolmandana.
Teises sõidus Prants Pals ei eksinud ning kihutas esimesena ruudulise lipu alt läbi, kellele järgnes vend Patrick. Salstola eksis sõidu alguses ning langes neljandaks, kuid püüdis Patrick Palsi kinni, aga seejärel tegi krossiosal vea ning eksis ka hiljem ja otsustas kolmanda kohaga leppida.
Kahe sõidu kokkuvõttes kogusid Prants Pals ja Salstola võrdselt 45 punkti ning Patrick Pals jäi nendest punkti kaugusele. Teistest eestlastest olid Sven Simulask 5. (Kawasaki), Kenor Kotkas 6. (TM) ja Don Eric Laane (Husqvarna) 10.
Eesti meistrivõistluste arvestuses on enne viimast etappi väga põnev seis, kui Prants Pals (222 p) edestab Salstolat 6 ja vend Patrickut 16 punktiga.

Super Quad klassis maadles seni enamus sõite võite võtnud lätlane Rinalds Dislers-Kirilko (Honda) esimeses sõidus tõrkuva tehnikaga ja oli 11., kuid teiseks sõiduks oli mehe masin taas korras ja sealt tuli sõiduvõit, mis andis talle päeva kokkuvõttes viienda koha. Riia etapi võitis aga venelane Oleg Morgunov (Yamaha), kes võitis avasõidu ning oli viimases teine, kellele järgnesid kummaski sõidus kolmanda koha saanud Valters Dislers ning sõidud teise ja viiendana lõpetanud Aleksejs Kuzmins (mõlemad Läti, KTM). Parima eestlasena oli Reimo Kerdt (Honda) neljas, kes oli ka mõlemas sõidus samal kohal. Selle klassi teine eestlane Peeter Tomp (Yamaha) sai kokkuvõttes seitsmenda koha.
Enne Rapla finaaletappi on endiselt liider Kerdt (164 p), Riia etapiga tõusis teiseks Dislers-Kirilko (142 p), kes möödus Tompist 3 punktiga.

Open klassis, võisteldakse Eesti karikavõistluste arvestuses, võitis teise etapi järjest Kristjan Siilak (Husqvarna), kes lõpetas avasõidu lätlase Gatis Tikinsi (Yamaha) järel, kuid võttis teises sõidus revansi. Kolmanda koha sai lätlane Igors Povars (TM), kes oli sõitudes 3. ja 4. Eestlastest said veel Tambet Kuresoo 7. (Kawasaki) ja Alex Vetkin (KTM) 13. koha.
Karikavõistluste liider on veel Kuresoo (150 p), kuid Siilak ja Povars võtsid talle tugevalt järgi ja kaotavad talle kumbki enne Rapla finaali ainult 6 punktiga.

Klassis StreetMoto võtsid kaksikvõidu kohalikud sportlased, kui esikoha sai kummaski sõidus kiireim olnud Maris Apfelbaums (Husqvarna), kellele järgnes sõidud kolmanda ja teisena lõpetanud Kaspars Loss (KTM). Poodiumi madalaim aste kuulus aga Sven Vetkinile (TM), tema oli avasõidus kolmas ja viimases neljas. Martin Tammetalu (TM) oli eestlastest 4. ja Eiki Kunder (KTM) 6.
Sarja kindel liider on Vetkin, kellel on koos 178 punkti, Loss (130) tõusis teiseks, kui möödus 5 punktiga Kunderist.

Sivitrans Eesti SuperMoto meistri- ja karikavõistluste finaaletapp sõidetakse 2. septembril Rapla kardirajal.