Kiireimas MXA klassis näitas ajasõidus kiireimat aega kodurajal võistelnud eelmise aasta TOP200 võitja Andero Lusbo (Yamaha, Kagu MK), kellele järgnesid Aigar Leok (Yamaha, Sõmerpalu MK) ja Indrek Mägi (Kawasaki, Mägi Racing).
Avasõidus asuski Lusbo esimesel ringil võistlejaterivi etteosta ning koos Leokiga hakkasid nad ülejäänud konkurentidega vahet sisse sõitma. Sõidu poolel maal suutis aga Leok Lusbost mööduda ja ratas rattas sõideti samas järjestuses ka ruudulise lipu langemiseni. Kolmandana ületas lõpujoone Venemaa sõitja Viacheslav Golovkin (KTM), kes möödus sõidu keskel Mägist.
Teises sõidus tõusis Lusbo taas avaringil liidriks, kuid seekord Leok talle vastu ei saanud ja Lusbo võttis sellest sõidust kindla võidu Leoki ees. Golovkin sõitis terve sõidu kindlalt kolmandal kohal ja nii kuulus talle ka kokkvõttes võrdselt 299 punkti kogunud Lusbo ja Loeki järel kolmas koht.
Karikasarja liidrina jätkab Leok 1482 punktiga, talle järgnevad Räpina etapi viies Jan Jakobson (1460 p) ja Golovkin (1443 p).

MXB klassis jagasid sõitude kaks esimest kohta Sander Luik (Yamaha, Pärnu MC) ja venelane Viktor Hotõrev. Kui avasõidus oli parem külalisvõistleja, siis teises ületas esimesena lõpujoone Luik, kes sai tänu sellele ka etapivõidu. Kolmandaks sõitis end kummaski sõidus vapper Venemaa preili Ljubov Leontjeva (Yamaha), kes ennegi Eestis edukalt meestega konkureerinud.

Vassili Leontjev (Husqvarna) oli aga parim MXC klassi mõlemas sõidus, kus teise koha sai sõidud teise ja kolmandana lõpetanud Reiko Burket (Husqvarna, Pärnu MC). Poodiumi kolmandale astmele tõusis päeva lõpuks Siim Palatu (Kawasaki, Sõmerpalu MK), tema oli sõitudes vastavalt viies ja teine.

MXD masinaklassis võitis mõlemad sõidud Arsi Tupits (KTM, Tartu motokrossiklubi) Mauri Variku (Yamaha, AYR Racing) ees. Kahe sõidu kokkuvõttes sai kolmanda koha sõidud neljanda ja kolmandana lõpetanud Hardi Prans (Kawasaki, Sõmerpalu MK).

MXE ja Naiste ühistes võidukihutamistes moodustasid meeste osas esikolmiku päeva lõpus Kristjan Kaljas (Honda, Kohila Motospordi Klubi), Rain Vaikmäe (Yamaha, Kagu MK) ja Eerik Hein (KTM, Tartu motokrossiklubi). Naiste parim oli taas Kadri Ehamäe (Honda, RedMoto Racing), kes oli üldarvestuses kahe klassi peal kõrgel kuuendal kohal. Õrnema soo esindajate klassis järgnesid Ehamäele Liisi Kurusk (KTM, Kagu MK) ja Kris Jalas (TM, Sõmerpalu MK).

Veteranide 50+ arvestuses võitis päeva Aivar Tarasov (Kawasaki, Kiviõli MK) Toivo Ilvese (Yamaha, MK K&K) ja Pertti Saloneni (Yamaha, Kagu MK) ees, nooremate 40+ parim oli aga Allan Vierland (Yamaha, Yamamoto RC), kellele järgnesid Urmas Heliste (Kawasaki, Kagu MK) ja Erki Privoi (Kawasaki).

Rajal käisid traditsiooniliselt võistlemas ka noored krossisõitjad. 85cc klassis moodustasid esikolmiku Mikk Martin Lõhmus (KTM, PMC Addinol Honda Racing), Kevin Sleng (KTM, Kose AMK) ja Juri Vinogradov (Yamaha, Yamamoto RC). Samades sõitudes osalenud 65cc arvestuses võitis venelane Nikolai Dudko (Husqvarna), kellele järgnesid Kennert Nurja (KTM, AYR Racing Team) ja Gregor Kuusk (Husqvarna, RedMoto Racing).
Kõige pisematel 50cc tsiklitel võtsid kaksikvõidu RedMoto Racing sõitjad Karl Teesalu ja Enriko Peilman, kellele järgnes kahe sõidu kokkuvõttes venelane Alexander Rezyapkin (kõik KTM).

Isade võidukihutamised võitis Tarmo Jaasi-Tamm (KTM, MK K&K), teise koha sai päeva lõpuks Siim Rotmeister (Honda, Pärnu MC) ja kolmanda Rene Peilman (Yamaha, Roosna-Alliku MK).

Isade ja poegade arvestuses viisid tänavu võidu koju Enriko ja Rene Peilman.

TOP200 järgmine etapp sõidetakse 12. augustil Põlgastes.