Võistluse algus polnud Kotšegarovil just parimate killast - vees läbitud 3,8 kilomeetrit röövis temalt võistlusaega koguni 55 minutit ja 50 sekundit. Nii pääses eestlane 180 kilomeetri pikkusele rattarajale kümnendana, liidrist, prantslasest Romain Guillaumist kaheksa minutit ja 39 sekundit hiljem.

Pikal rattasõidul lõi särama prantslaste vahest ehk kõige nimekama raudmehe Cyril Viennot´i täht. Möödunud kolmandiku rattadistantsi järel kaasmaalasest Guillaumist, kasvatas Viennot maratonijooksu alguseks edu inglase Will Clarke´i ja iirlase Bryan McCrystali ees enam kui kaheksa minutiliseks.

Oodatult liikus tõusvas joones ka Kotšegarov, kes tänu Guillaumi ärakukkumisele ning Harry Whiltshire´i tehnilistele probleemidele kerkis rattasõidu lõpuks neljandaks. Liider Viennot oli selleks hetkeks küll 12 minuti kaugusel, ent poodiumikohani oli vajaka veel kõigest 43 sekundit.

Nelja ja poole jooksukilomeetri järel oli Kotšegarov nii McCrystali kui Clarke´i selja taha jätnud ning teise positsiooni haaranud. Tasapisi hakkas vahe vähenema ka prantslasega – algsest 12 minutist kärpis ta esimese poolmaratoniga peaaegu kolm minutit, ent seejärel vahed stabiliseerusid ning võitja saatus oli sellega ka otsustatud. Viennot võiduajana läks kirja 8:41:07, tegemist oli prantslasele elu teise Ironman võiduga.

Dramaatilise pöörde võttis aga teise koha heitlus, kus enamiku jooksumaratonist turvaliselt minuti-pooleteise suurust vahet hoidnud Kotšegarovil tuli viimastel kilomeetritel endast mööda lasta värsked jalad leidnud Will Clarke. Inglase lõppaeg oli 8:47:03, kolmandaks tõrjutud Kotšegarovil 8:48:16.

Suurbritanniast saadud kolmas koht tagas Kotšegarovile suure tõenäosusega koha sügiseseks Hawaii Ironmaniks, kuhu nädal varem kvalifitseerus juba teine Eesti raudmees Marko Albert. Lisaks alistas Kotšegarov kevadisel Ironman Texasel esimesese eestlasena täispikas triatlonis kaheksa tunni piiri.