Pahandust tekitasid Premium liiga mängul Hiiu staadioni "säästusektoris" ehk metsas mängule kaasa elanud Levadia fännid, kes tulistasid ilutulesikurakette vastu laternaid, kust need põrkasid väljakule, tekitades ohtu nii mängijatele, treeneritele kui ka kohtunikele.

"Staadioni murukate on väga suurelt kahjustada saanud. Neli latakat suuruses umbes 30-40 sentimeetrit on ära sulanud. Hetkel on veel ebaselge, mis valgustitest sai, sest nad lasid rakette alt üles vastu lampe. Mulle tundus see pahatahtlik tegu ja meelega just niimoodi sihitud. Fänluseks on seda raske nimetada," lausus Nõmme Kalju president Kuno Tehva päev hiljem Delfile ja Eesti Päevalehele.

"FC Levadia poolehoidjad kasutasid pürotehnikat eelneva kooskõlastuseta Premium liiga kohtumistel 12. mail Nõmme Kalju FC - FC Levadia ja 30. mail JK Narva Trans - FC Levadia. 12. mai kohtumisel ajasid poolehoidjad pürotehnika laengu ümber, mistõttu see kujutas tõsist ohtu kõrvalseisjatele ning kahjustas Hiiu staadioni kunstmurukatet. Poolehoidjate tegevuse tõttu tuli mäng lühiajaliselt katkestada," seisab Eesti Jalgpalli Liidu avalduses.

"Lisaks eelpool mainitule arvestas distsiplinaarkomisjon karistuse määramisel tõsiasja, et pürotehnika kooskõlastamata kasutamise näol on tegemist korduva rikkumisega, poolehoidjad käitusid provokatiivselt ning olid tarvitanud alkoholi."

"Komisjon tugines juhtumi arutamisel videomaterjalile ning kirjalikele selgitustele, mille andsid mängu korraldusjuht, peakohtunik, Nõmme Kalju esindaja, FC Levadia esindaja, Premium liiga arendusjuht, politsei esindaja ja turvateenistuse esindaja."