Kell 11.00 startiva 21,1 kilomeetri pikkuse poolmaratoni distantsil on rajale minemas üle 1200 jooksusõbra. Peafavoriitidena tulevad poolmaratoni starti Rio olümpial võistelnud Roman Fosti Sparta Spordiseltsist ja Lily Luik Tartu Ülikooli Akadeemilisest Spordiklubist.

Narva Energiajooksu osavõturohkeim start antakse kell 14.00 seitsme kilomeetri pikkusele jooksu, käimise- ja kepikõnnidistantsile, mil läheb rajale ligi kolm tuhat liikumisharrastajat, kes kõik saavad sarnaselt poolmaratonijooksjatele kaela unikaalse Narva Energiajooksu medali.

Algusega kell 11.30 toimuvad Joaoru saarel Draakoni lastejooksud, kuhu oodatakse osalema arvukalt lapsi nii Narvast kui kaugemalt. Lastejooksudest osavõtt on kõigile tasuta ning kõigile lõpetajaile on ette nähtud auhinnad. Lastejooksudele saab registreerida internetilehel www.jooks.ee ja laupäeva hommikul võstluspaigas.

Energiajooksu võistluskeskus asub Joaorus jõeäärse promenaadi alguses uue rannahoone juures. Jooksuraja alguse- ja lõpuosa lookleb Euroopa Liidu idapiiril suurepäraste vaadetega kaunil promenaadil, kus osavõtjatele annavad hoogu eksklusiivsed ergutuspunktid, tantsijad ja muusikalised kollektiivid. Kokku on raja erinevates punktides jooksjaid ja käijaid innustamas üle kümne erineva kollektiivi, ansambli ja DJ, kes pakuvad meelelahutust ka raja äärde tulnud pealtvaatajaile. Jooksjatele ja pealtvaatajatele esinevad finišipaigas Sulo ja Marju Länik koos Livebändiga.

Narva Energiajooksu tõttu on liiklus häiritud laupäeval kell 10.30-15.30, mistõttu peaksid autojuhid Narva linnas ja Narva-Narva-Jõesuu maanteel liigeldes varuma aega ja kannatust ning võimalusel valima alternatiivse sõidumarsruudi. Samuti tuleb juhtidel jälgida ajutisi liikluskorraldusvahendeid ning reguleerijate märguandeid ja soovitusi. Kuna Energiajooksust osavõtjaid on saabumas rekordiliselt palju ja Tallinn-Narva maanteel käivad ehitustööd Sillamäe ümbruses, siis soovitavad korraldajad osavõtjatel Narva tulekul varuda piisavalt aega ja alustada kohalesõitu planeeritust varem.

Tänavune Narva Energiajooks tuleb läbi aegade suurim. Eelregistreerimise põhjal on Ida-Virumaa ajaloo suurimale rahvaspordisündmusele tulemas üle nelja tuhande kahesaja spordisõbra. Registreerida saab veel ka laupäeval võistluskeskuses asuvas sekretariaadis.