"Ootan huviga Rasmuse esimest jooksu. Saame ka ise selle põhjal järeldused teha ning järgnevad stardid lukku panna," sõnas jooksja treenerist isa Taivo Mägi täna Delfile.

Mai alguses 25. sünnipäeva tähistanud Mägil jäid ettevalmistushooajal seljataha kaks neljanädalast Portugali ning kaks kolmenädalast Lõuna-Aafrika Vabariigi laagrit. Aasiasse lendas Mägi eile otse Portugalist.

Tänu Rio olümpiamängude kuuendale kohale pole Mägil tugevatele võistlustele peale saamisega esialgu probleeme. Teemantliigal ja IAAF Challenge sarja etappidel on teatavasti ka korralikud auhinnarahad.

"Rasmus pole tegelikult ju kunagi kevadel säranud. Ta kogub pigem tasapisi hoogu suve tähtsamateks võistlusteks. Õnneks Oslo Teemantliigale (15. juuni) peaks Rasmus peale pääsema Shanghai võistluse tulemusest olenemata, sest norralased ihkavad näha tema ja kohaliku tipu Karsten Warholmi duelli," lisab Taivo Mägi.

Sarnaselt Mägile on korraliku põhja hooajaks saanud laduda ka Grit Šadeiko, kes avab hooaja kuu lõpus mainekal Götzise mitmevõistlusel.

"Vanade vigastuste tõttu on Grit õrnem kui Rasmus ja seepärast peame temaga treeningutel hästi ettevaatlikud olema. Õnneks, ptüi-ptüi-ptüi, on ta viimasel ajal kenasti harjutada saanud," rõõmustab Mägi.

Mägide perekonda ootab ees igal juhul eriline suvi, sest Tallinnas treeneritööd tegev Maris Mägi saab oma pikaaegse elukaaslasega esimese lapse. Anne ja Taivo on seega peagi esmakordselt vanavanemad ning Rasmus onu.

Taivo Mägi koos tütre Marisega.