Kuulsal Hollandi rajal koos MM-etapiga peetav Euroopa meistrivõistluste avaetapp on alati olnud osavõtjarohke ja nii oli ka nüüd EMX125 klassis finaalipääsu eest võistlemas ühtekokku 83 noort krossimeest.

Vesilind alustas oma debüüti hästi, sõites vabatreeningul enda grupis välja 14. aja. Ajatreening ei läinud tal aga nii hästi, kui ta sai 26. koha ning otse 18 parema seas finaali ei pääsenud, mistõttu tuli osaleda lohutussõidus, et siis sealt finaali pääseda. Kahjuks ei läinud tal antud sõidus kõik plaanipäraselt 19. koht tähendas seda, et avaetapil finaali pääseda ei õnnestunud.

"Valkenswaardi oli kohale tulnud üle 80 noore mehe, kelle kõrval mina olin kui poisike. Ajasõidus oli rada mulle võõras, kuna olin Valkenswaardis elus esimest korda, kuid sain raja suhteliselt kiirelt selgeks ja läksin kiiret ringi jahtima," sõnas Vesilind.

"Kahjuks pingutasin kiirel ringil vist veidi üle, oksendasin ühel hüppel ning peale seda oli enesetunne suhteliselt kehv ja sain 26. koha. Sellega ma endale kohta stardipuu taga ei kindlustanud, kuid mul jäi puudu vaid sekund, et tõusta kaheksa kohta ja otse finaali pääseda. Lohutussõidus tuli mul esimest korda kohe hakata startima uuelt stardialuselt, millega mul kogemus puudus ning selle sõidu start läks nihu. Hakkasin tagant tulema ja sõitsin ennast lõpuks 19. kohale."

"Konkurents on selles sarjas väga kõva, kuid Hollandis veendusin, et mu hoog on finaalipääsuks olemas. Nüüd sõidame koju tagasi ja hakkame kõvasti trenni tegema, sest Kegumsi EM-etapp koputab juba uksele."

EMX125 klassi järgmine EM-etapp sõidetakse 7. mail Lätis Kegumsis, kus toimub ka MM-etapp.