Suuresti Kawhi Leonardi ja Mike Conley duelliks osutunud mäng läks lisaajale ning otsustati alles viimasel sekundil - Marc Gasoli tabav vise 0,7 sekundit enne aja täitumist tõi kodupubliku ees magusa 110:108 võidu Memphisele, kes viigistas sellega seeria 2:2-le.

Conley tõi võitjatele lõpuks 35 punkti, 9 lauapalli ja 8 korvisöötu, Kawhi Leonardi arvele jäi Spursi ridades 43 punkti, 8 lauapalli ja 6 vaheltlõiget. Leonard on sealjuures seeria nelja mänguga tabanud kõik 40 teele saadetud vabaviset.

2:2 viigis on seeria ka Toronto Raptorsi ja Milwaukee Bucksi vahel, kui neljandas mängus sai Raptors võõrsil 87:76 võidu. DeMar DeRozan tõi Torontole 33 punkti kõrval üheksa lauapalli, viis korvisöötu ja neli vaheltlõiget.

Põnevaks tõotab minna ka Washington Wizardsi ja Atlanta Hawksi seeria, kus peeti alles kolmas mäng, mille Hawks 116:98 võitis ning kaotusseisu 1:2-le vähendas. Paul Millsap tõi Hawksile 29 punkti ja 14 lauapalli, Dennis Schröder lisas 27 silma ja üheksa korvisöötu.

Edasipääsule liikus kõige lähemale aga Golden State Warriors, kes alistas kolmandas mängus Portland Trail Blazersi hoolimata sellest, et vahepeal oldi lausa 17-punktilises kaotusseisus. Stephen Curry oli 34 punktiga võitjate parim, Portlandi poolelt said CJ McCollum ja Damian Lillard kirja vastavalt 32 ja 31 punkti. Koos põhihooaja lõpuga oma 18. järjestikuse võidu kirja saanud Warriors mängis endiselt ilma pisivigastust raviva Kevin Durantita, kes jäi mängust kõrvale ettevaatusabinõuna.