Selver võitis avageimi 25:23, kaotas teise 23:25 ja võitis kaks viimast 25:21 ja 25:20. Diagonaalründaja Lincoln Williams tõi võitjatele 24 punkti (kasutegur +15), Karli Allik lisas 17 (+7) ja Rauno Tamme 16 (+8). Pärnu võistkonnal keegi vedajaks ei kerkinudki - Taavet Leppik, Aleksandrs Kudrjašov ja Edvarts Buivids tõid kõik 10 punkti.

"Täna mängisime nii, nagu Selver meil mängida lasi," tõdes Leppik. "Nende sidemängija Dmitri Dolgopolov mängis väga kindlalt ja nad said palju rünnata ühese bloki vastu. Täna ei olnud kiita ka meie vastuvõtt, juurde on panna igalt poolt."

Selveri juhendaja Rainer Vassiljev jäi mängupildiga enam-vähem rahule, veidi häiris teda servivigade suur arv - 20. "Võtame ühe mängu korraga. Kui mingi eelarvamusega järgmisele mängule minna, saaks kohe karistatud," ei kippunud ta võidumängu järel vastaseid alahindama.

Pärnu loots Avo Keel tõdes, et otsis terve kohtumise lahendust diagonaalründaja probleemile. Sel positsioonil alustas Hindrek Pulk, kuid kuna pallid maha ei jäänud, asendas teda Buivids. Kui Keel ei jäänud rahule ka lätlase tegemisega, mängitas ta uuesti Pulka, siis veel korra Buividsit ja neljandas geimis hoopis Sander Rätsepat. "Numbrilist hinnet ma täna oma meeskonnale panna ei taha, aga võib panna sõnalise. Muidu tipp-topp mäng, aga rünnakul jäime pehmeks," võttis Keel kaotuse kokku. Selveri rünnakuprotsent oli 46, Pärnul kõigest 38.

Selver juhib kolme võiduni peetavat seeriat 1:0. Järgmine kohtumine selles paaris peetakse neljapäeval Pärnus.

ENNE MÄNGU

Mullu olid samad meeskonnad finaalis, toona jäi pealinna võistkond peale 4:3. Tänavu on sott 2 : 2, Selver võitis mõlemad põhiturniiri matšid, kogenud Avo Keele juhtimisel tegutseval Pärnul õnnestus võita aga mõlemad tähtsamad mängud – karikafinaal ja Balti liiga poolfinaal. Seeria mängitakse kolme võiduni, Delfi on täna Audentese spordihallis kohal ja hoiab lugejad sündmustega kursis. Teises poolfinaalis kohtuvad Tartu Bigbank ja Rakvere VK.