Sihtasutus Eesti Terviserajad juhataja Alo Lõoke soovib kõikidele eestlastele head sõbrapäeva ja kutsub osalema Terviseradade kuu raames toimuvatele tasuta treeningutele, mille kohta leiad infot siit http://terviserajad.ee/vabariigi-terviseks/. “Liikumissõprade jaoks on kõik päevad sõbrapäevad ja meie ootame sõpru iga päev ja iga ilmaga terviseradadele,” lisas Lõoke.

Taivo Kitsingu lemmikspordiala on murdmasuusatamine, millega ta alustas 3 -aastaselt isa juhendamisel ning jätkas kooliealisena juba elukutseliste suusatreenerite käe all. Ta on korduvalt läbinud kõik Eesti suusamaratonid (Estoloppeti meister), osalenud kümnetel muudel kestvusvõistlustel ja -sõitudel. Käib koos suusatrenni aegadest parima sõbraga igal aastal uusi suusa – ja muid emotsioone kogumas ühel kahest Worldloppeti sarja kuuluval välismaa suusamaratonil. Harrastanud veel korvpalli (mitmekordne üliõpilas- ja riigiametnike meister), jalgpalli, karated. Lisaks suusatamisele tegeleb rattasõiduga, matkauisutamisega, rulluisutamisega, rullsuusatamisega, süstasõiduga, ujumisega, jooksmisega, discgolfiga jpm. Tänaseks teinud terviseradadel piltlikult mitu tiiru ümber maakera.

Jooksutrenni viisid läbi Tanel Ader ja Christjan Lään. Tanel on Kõrvemaa metsade mehepoeg, kes jooksmist ja suusatamist lapsest saati harjutanud ja nii mõnegi õppinud mehe käe all teooriat/praktikat lihvinud. Christjan on Jäneda mees, kes on alati sporti teinud ja harrastab jooksmist/suusatamist ning elab tugevalt kaasa kohalikule spordielu edendamisele.

Terviseradade kuu “Vabariigi terviseks!” toimub Sihtasutuse Eesti Terviserajad, Eesti Olümpiakomitee ja Ühenduse Sport Kõigile koostöös!