Teeneka õpetaja ja treeneri mälestusvõistluste kaudu soovivad Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi, Spordiürituste Korraldamise Klubi ja Eesti Kergejõustikuliit koostöös oma partneritega edasi kanda tema pärandit Eesti kergejõustikus. Seda silmas pidades on neljapäevaõhtune võistlus kõikidele pealtvaatajatest spordisõpradele tasuta.

Homsel rahvusvahelisel kergejõustikuõhtul näeb Tartu publik rekordiüritusi, Belgradi sise-Euroopa meistrivõistluste normatiivide ründamisi ning mitmeid põnevaid heitlusi seitsme riigi sportlaste esituses. Kell 16.15 naiste teivashüppega algaval võistlusel on peaaladena kavas „Martini” alad – hüpped ja sprint. Lisaks toimuvad 60m jooksud Tartu parimatele noorjooksjatele.

Möödunud aasta Eesti naissportlane Ksenja Balta teeb oma hooaja avavõistluse 60 meetri jooksus, kus tema pearivaalideks on Maria Mokrova Ukrainast ja tartlanna Maarja Kalev, kes mõlemad rihivad sise-EM normatiivi (7,42). Võistlusõhtu näitab, kas ohus on ka Balta nimel olev Eesti rekord 7,29 sekundit. Meeste 60 meetri jooksus püüdlevad EM-normi (6,74) ja isikliku rekordi poole Kaspar Mesila ja Richard Pulst.

60 meetri tõkkesprindis asub Eesti sisemeister Keiso Pedriks (isiklik rekord 7,93) rinda pistma kolmekordse Läti meistri Kristaps Sietinsi (8,00) ja viiekordse Ukraina meistri Sergei Kopanaikoga (7,70). Naiste tõkkejooksus on Eesti kiiremate Kreete Verlini (8,48) ja Diana Suumanni (8,59) tugevamateks vastasteks ukrainlannad Hanna Chubkovtsova (8,35) ja Alina Shukh (8,85).

Naiste teivashüppes mullu samal võistlusel Eesti rekordi 4 meetri ja 31 sentimeetrini viinud Reena Koll sihib kindlasti uusi rekordnumbreid. Auhinnalisi kohti asuvad jahtima ka Eesti eksrekordinaine Lembi Vaher, parim tartlanna Margit Kalk, Anna Shpak Valgevenest ja viiekordne Läti meister Ildze Bortascenoka. Meeste teivashüpe tõotab tulla samuti põnev, sest kohal on Amsterdami EMi kuues mees Mareks Arents Lätist (isiklik rekord 5.70) ja juunioride Euroopa meister (2013) norralane Eirik Dolve (5.66). Kunagist Martin Kutmani “enda leivaala” poodiumikohta sihivad ka Eesti noormehed Sander ja Martin Moldau, Raul-Alar Haak, Martin Paakspuu jt.

Meeste kaugushüppes on Henrik Kutbergi sihiks sise-EM norm 7.90. Esikohaheitluseks läheb Kutbergil eeldatavalt 2016.a. EM viienda mehe Kristian Bäckiga Soomest. Naiste kaugushüppes on peafavoriitideks Lauma Griva Lätist ja Alina Šuhh Ukrainast.

Kuulitõukes pakuvad Eesti meeste kõrval kõrgetasemelise võistluse viimase EM-i 12. mees Mesud Pezer Bosniast (isiklik rekord 20.58) ja Aleksei Nichypor Valgevenest (19.90).