Bolt on seega tänasest mitte üheksakordne, vaid kaheksakordne olümpiavõitja, kirjutab The Guardian.

Carter jäi keelatud aine kasutamisega vahele Pekingi mängudel võetud dopinguproovide järelkontrollimisel, kui tema analüüsist avastati metüülheksaneamiini. Lisaks Boltile ja Carterile peavad teatejooksu kuldmedali loovutama Michael Frater ja Asafa Powell. Nimetatud nelik võitis Pekingis finaaljooksu maailmarekordilise ajaga 37,10.

Jamaica diskvalifitseerimise järel tõuseb Pekingi olümpiavõitjaks Trinidadi ja Tobago meeskond, hõbeda saab Jaapan ja pronksile tõuseb Brasiilia.

Täna teatas Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK), et ka venelanna Tatjana Lebedeva, kes võitis Pekingi olümpial nii kaugus- kui kolmikhüppes hõbemedali, on dopingu kasutamise tõttu diskvalifitseeritud. Venelanna proovist leiti anaboolset steroidi turinabooli.

Lebedeva diskvalifitseerimine tähendab ühtlasi, et Pekingis kolmikhüppes 10. koha saanud Kaire Leibak tõuseb nüüd kaheksandale kohale. Juba varem oli eestlannat edestanud konkurentidest dopinguga vahele võetud kreeklanna Hrysopiyi Devetzi.

ROK tegi Pekingi mängude dopinguproovide järelkontrolli Londoni laboris ning avastas 1243 analüüsi hulgast 98 positiivset proovi.