Norra ajalehe VG andmetel sisaldas Bendikseni seletuskiri kolme alljärgnevat punkti.

1) Kuna Bendikseni pere oli mullu septembris, kui Johaug andis positiivse dopinguproovi, haige, pidi ta Itaaliast Livigno treeninglaagrist planeeritust varem lahkuma ja sõitma tagasi Norrasse.

2) Samal ajal vigastas Norra suusataja Hans Christer Holund treeninglaagris õlga ning Bendiksen pidi käima haiglas norralast vaatamas.

3) 5. septembril, kui Johaug hakkas päikesepõletuse saanud huuli Trofodermini kreemiga ravima, oli Bendiksen hõivatud loenguga, kus ta rääkis astmaravimite kasutamisest. Toona oli see teema Norra koondises väga aktuaalne, sest Martin Johnsrud Sundby oli hiljuti saanud karistada, kuna tarvitas astamravimit Ventolini lubatust kaks korda rohkem.

Oktoobri keskel, kui Johaug avalikustas pressikonverentsil positiivse dopinguproovi andmise, võttis Bendiksen kogu süü omaks ning kinnitas, et oli norralannale öelnud, et Trofodermini kreem ei sisalda keelatud aineid. Ühtlasi astus Bendiksen Norra koondise arsti kohalt tagasi.

Hetkel ajutist võistluskeeldu kandev Johaug andis positiivse dopinguproovi 16. septembril võistlusvälise analüüsiga. Jaanuari lõpus peaks Norra olümpiakomitee langetama norralanna suhtes lõpliku karistuse.

Skandaalne Trofodermini kreem