"Himki ei ole teine tase. Kui oleme kodus mänginud, siis on olnud lihtsam, aga Tallinnasse tulles on alati olnud võitlus. Kaleviga pole lihtne. Alati häälestame end kõvaks võitluseks ja homne mäng pole selles plaanis erandiks," sõnas Himkiga kahel korral EuroCupi sarja võitnud Monja.

Kui mullu mängis meeskond Euroliigas, siis tänavu ollakse tegevad aste madalamal ehk EuroCupis. Meeskonda juhendab alates kevadest Duško Ivanovic, kes suvel sai enda käe järgi komplekteerida ka koosseisu.

"Praktiliselt uus meeskond, umbes 70 protsenti mängijatest vahetus. Jäi vaid 3-4 meest, kõik välismängijad vahetusid. Hooaja alguses jättis üksteisemõistmine soovida, praegu on juba palju parem. Arvan, et hooaja lõpuks saame veel paremaks. On kuhu püüelda," märkis seitsmendat hooaega Himkis palliv 33-aastane Monja.

Ühtlasi kinnitas 2007. aasta EM-kuld ja 2012. aasta Londoni OM-pronks, et Himki võtmemängija Aleksei Šved haiguse tõttu Tallinnasse ei saabunud. Ent Monja ei välistanud võimalust, et Šved võib homme meeskonnaga siiski liituda.

Kalev/Cramo ja Moskva oblasti Himki VTB liiga kohtumine toimub neljapäeval, 22. detsembril algusega kell 17 Saku suurhallis. Nii TV6 kui Delfi TV näitavad mängu otseülekandes.