Palusime Põhjamaade meistrivõistlustel viit ja äsja lõppenud Eesti meistrivõistlustel veel üht Eesti rekordit parandanud Zirgi kohta paar sõna öelda kolmel Eesti ujujal - Martti Aljandil, Martin Liivamägil ja Pjotr Degtjarjovil.

Martti Aljand: "Vinge! Nende tulemuste pealt oodatakse temalt aina rohkem. Ja ega 17-aastane polegi ju ujumises enam niivõrd noor. Kui üldiselt tuleb meil praegu peale vaid noori sprintereid - näiteks Daniel Zaitsev, Ralf Tribuntsov ja Martin Allikvee -, siis Zirk purustab ka pikematel distantsidel rekordeid. USA ülikoolipäevilt on mulle külge jäänud mentaliteet, kus ühe sportlase võit tähendas kogu meeskonna võitu. Eesti on ju nii väike, et muidugi hoian Zirgile pöialt!"

Martin Liivamägi: "Kregor on enneolematu fenomen Eesti ujumises! Vaatasime Martti (Aljand) ja Martiniga (Allikvee) Kanadas MM-il olles suuri huviga tema tulemusi samal ajal toimunud Põhjamaade meistrivõistlustel. Kui varem võis teda nimetada ehk Euroopa tasemel korralikuks ujujaks, siis selle võistlusega kerkis ta Euroopa tippu. Nähes, mis aegu ta esimestel distantsidel ujus, lootsime seniselt põhialalt 100 meetri liblikujumisest ehk isegi veidi võimsamat rekordiparandust (Zirk uuendas rekordit 16 sajandikuga). Lisaks headele tulemustele annab tema erilisusest kinnitust ka ülimalt stabiilne areng läbi aastate. Näiteks minul ja Marttil on tulnud mingi aja tagant alati mõõnad sisse, aga Kregori puhul pole ma seda veel täheldanud. Ka hea treeneritöö väärib kindlasti äramärkimist. Usun, et ta kasvab veel ja muutub kindlasti tugevamaks, mis omakorda peaks aitama järjepidevale arengule kaasa."

Pjotr Degtjarjov: "Kuigi tegu on mu koduse konkurendiga, siis tegelikult on ikka väga tore jälgida, kuidas üks noor eestlane sedasi tipu poole liigub. Loodan, et ka ujumisliidu poolt makstavad toetused muutuvad tulemuste paranedes - et tal ei jääks midagi tegemata. Tal on annet, ent väheoluline pole olnud ka tema lähedaste - pere, treenerite ja toetajate - pingutus. Kregoril ei ole puudust ka võitlejahingest. Ta on nagu kiskja, kes teab, mida teha tahab ja teebki seda!"