Euroopa Liidu seaduste kohaselt on tootmislitsentsi vaja näiteks ravimite pakendamiseks ja eestikeelse info lisamiseks. Eestis kehtivas ravimiseaduses sellist nõuet ega isegi mõistet seoses hulgimüüjatega ei esine. Uus ravimiseadus, mis kaotaks seaduseaugud, pole aga Riigikogusse jõudnud, kirjutas Postimees.

“Kiirkorras meil seadusi vastu ei võeta,” kommenteeris Riigikogu sotsiaalkomisjoni nõunik Aimi Kaldre. “Kuna tegemist on väga mahuka seadusega, siis on keeruline prognoosida, kui kaua selle menetlemine aega nõuab.”

Ravimiameti peadirektori Kristin Raudsepa sõnul pole seaduseaukude pärast ravimikasutajal põhjust muretseda ning ravimiamet on probleemide lahendamiseks valmis.

“Tootmise tegevuslubade andmine hulgimüügiettevõtetele pakendi märgistuse muutmiseks nõuab Eesti õigusruumis ettevõtja seisukohast üleminekuperioodi,” rääkis Raudsepp.

Ravimite importimise lube väljastab ravimiamet kuni uue seaduse jõustumiseni vanast ravimiseadusest lähtudes. Probleeme võib tekkida Raudsepa sõnul Euroopa Liidu välistest riikidest ravimite importimisel ja ravimite müügilubade vastastikuses tunnustamises.

Uut ravimiseadust on välja töötatud juba ligi neli aastat ning see tuleb olemasolevast oluliselt detailsem ja mahukam. “Ootame pikisilmi uut seadust, mis laiendab ravimite valikut ja lihtsustab uute ravimite turule toomist,” kommenteeris ravimimüüja Tamro tegevdirektor Tarvo Vaasa.